Пт, 2024-04-26, 20:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Данський режисер Ларс фон Трієр у Каннах презентував "комедію" про кінець світу та назвав себе нацистом
15:43
Данський режисер Ларс фон Трієр у Каннах презентував "комедію" про кінець світу та назвав себе нацистом
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Відомий данський режисер Ларс фон Трієр, який назвав себе на прес-конференції в рамках Каннського кінофестивалю "нацистом", вибачився за свої слова перед дирекцією фестивалю, яка вимагала у нього пояснень, повідомляє РИА "Новости".

Презентуючи в середу, 19 травня, свій фільм про кінець світу під назвою "Меланхолія" (Melancholia), режисер зробив скандальну заяву. Відповідаючи на запитання про своє німецьке коріння, фон Трієр заявив, що розуміє Гітлера, але одразу додав, що нічого не має проти євреїв і засуджує Голокост.

Потім, заплутавшись у міркуваннях, режисер несподівано сказав: "Ок, так, я нацист". Після цієї фрази він ще й "пожартував" про "остаточне вирішення питання з журналістами". Дирекція Каннського фестивалю заявила, що занепокоєна заявами і попросила у режисера пояснень.

"Він уточнив, що піддався на провокацію. Він вибачається. Дирекція фестивалю бере вибачення до уваги і передає їх", - йдеться в повідомленні організаторів. Дирекція також заявила, що "ніколи не дозволить робити із заходу сцену для подібних заяв".

Фільм "Меланхолія", який фон Трієр показав у конкурсі Каннського фестивалю, - це історія про кінець світу, яку сам він вважає комедією. Картина про історію двох сестер, які чекають у заміському будинку прильоту астероїда "Меланхолія", котрий має зруйнувати життя окремих людей і всієї Землі загалом.

У картині зіграли Кірстен Данст, Шарлотт Гейнсбур, Кіфер Сазерленд, Шарлотт Ремплінг, Джон Херт, Брейді Корбетт, Удо Кір, Стеллан Скардгард та інші.

"Для мене це фільм - не про кінець світу, це фільм про стан розуму. Я сам переживаю зараз період меланхолії", - заявив на прес-конференції фон Трієр.

Режисер також підтвердив, що його наступна робота буде порнофільмом, для якого і потрібно було вивчати історію церкви.

Всесвітня слава фон Трієра почалася саме в Каннах, де 1996 року показали "Розтинаючи хвилі" - перший фільм, створений згідно з проголошеним ним принципам "Догми 95", яка вимагала від режисерів відмови від декорацій, павільйонів, штучного освітлення й інших неприродних елементів кінематографа. Картина отримала гран-прі.

Нагадаємо, 11 травня в Каннах відбулася церемонія відкриття 64-го Каннського фестивалю, на якій було вручено першу "Золоту пальмову гілку" - почесну нагороду культовому режисерові Бернардо Бертолуччі. Робота Каннського фестивалю розпочалась з показу для журналістів фільму Вуді Аллена "Північ у Парижі".

64-й Каннський кінофестиваль проходить з 11 по 22 травня 2011 року. Журі основного конкурсу очолює Роберт де Ніро. Завершиться кінофестиваль у неділю, 22 травня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 908 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ