Чт, 2024-04-18, 11:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 4 » "День гніву" підприємців: починається безстроковий протест проти ухвалення Податкового кодексу
16:02
"День гніву" підприємців: починається безстроковий протест проти ухвалення Податкового кодексу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 У четвер, 4 листопада, біля Верховної Ради має розпочатися безстрокова акція підприємців України з протестом проти ухвалення Податкового кодексу. Галузеві профспілки приєдналися до акції, проголосивши її "Днем гніву", повідомляє Deutsche Welle.

4 листопада Верховна Рада мала розглядати проект Податкового кодексу в другому читанні, але через понад 4 тис поправок до нього голосування перенесено на 16 листопада.

Однак підприємницькі організації вирішили попри все відрядити до Києва учасників акції. Пікет же вирішили зробити на дводенним, а безстроковим. Представники малого та середнього бізнесу кажуть, що спрощена система оподаткування в редакції нового Податкового кодексу призведе до колапсу економіки вже з 1 січня. Таку позицію описав керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк.

Він упевнений, що дискусія навколо скасування чи зменшення податку на прибуток не має жодного стосунку до малого та середнього бізнесу, бо цей сектор економіки прибутків уже не має. "Більшість підприємців і підприємств в Україні працюють не на прибуток, а просто, аби людям зарплату виплачувати. Тобто, вони реально перебувають в стадії виживання", - каже Данилюк.

Він також додає, що підприємці іще мали сподівання змінити ситуацію через участь у місцевих виборах. Але тепер налаштовані або змусити уряд дослухатися до їхніх вимог, або висунути політичні вимоги відставки уряду та позачергових парламентських і президентських виборів.

Біля Верховної Ради зібралися понад тисячу осіб з різних регіонів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Вони тримають плакати: "Полтава проти нового Податкового кодексу" й аналогічні плакати, тільки з назвами різних міст. Також є плакати: "Уряд Азарова - "бери шинель...", "Великим вареником можна подавитися", "Ганьба новій владі", "Ні - азаровщині!", висить гасло: "Третій Податковий - ганебніший за третій рейх", а під ним три поховальних вінки.

Люди тримають алюмінієві відра, стукають по них і скандують "Ганьба!". В акції беруть участь представники Кривого Рогу, Львова, Київської, Полтавської, Житомирської областей.

Полтава і Кременчук закрили ринки на знак протесту

У Полтаві і Кременчуці частина ринків та магазинів припинили свою роботу, протестуючи проти ухвалення Податкового кодексу. Про це журналістів повідомив керівник громадської організації підприємців "Народна рада" Михайло Василенко, передає УНІАН.

За його словами, сьогодні в Києві депутати Верховної Ради планують розглянути в другому читанні проект Податкового кодексу, який "розорить підприємців". "Наші підприємці з Полтави і Кременчука сьогодні пікетують Верховну Раду. У містах області проходять мітинги з критикою проекту Податкового кодексу. Крім того, в містах не працюють центральні ринки", - сказав Василенко.

За даними підприємців, сьогодні в Полтаві не працюють центральний речовий і колгоспний ринки, багато магазинів в торгово-розважальних комплексах. У Кременчуці не працюють центральні ринки "Придніпровський", "Новоіванівський", "Аврора", "Авторинок" та інші.

"Відсотків 70 підприємців з ухваленням цього кодексу розориться, інша частина - підуть у тінь. Вони приймають Податковий кодекс і не розуміють, як можна прожити на сьогодні представникам малого бізнесу. А працевлаштуватися в 35-40 років складно. Нас викинули за часів СРСР на вулицю, ми втратили кваліфікацію. А зараз нас хочуть розорити", - сказав заступник голови "Народної ради" Іван Чумак.

Як відомо, 7 жовтня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. За таке рішення проголосували 258 народних депутатів з 420 зареєстрованих у сесійному залі. Цей проект викликав протести у підприємців: ще у жовтні вони пікетували будівлю Верховної Ради. Також підприємці вимагають змін до Податкового кодексу або накладення вето на нього.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 996 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ