Пт, 2024-04-26, 21:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 3 » Frankfurter Allgemeine. Страх повернувся
19:25
Frankfurter Allgemeine. Страх повернувся
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"В Україні не залишилося і сліду від Помаранчевої революції. Старий апарат знову при владі, а разом з ним повернулися і старі методи. Тому, хто виступає за вільне суспільство, загрожує стеження і в'язниця", - такими словами змальовує нинішній стан справ в Україні Конрад Шуллер, кореспондент Frankfurter Allgemeine. Про те, що він пише, Шуллер знає не з чуток.

Німецький кореспондент розповідає, що в квітні, через два місяці після зміни влади, допиту спецслужб піддався його український друг. Темою так званої бесіди була діяльність Шуллера в Україні. Тепер, коли президент Янукович перебуває при владі вже вісім місяців, Шуллер каже: "Я не можу тут більше писати так, як раніше".

Він згадує грудень 2004 року, часи Помаранчевої революції, і висловлює жаль, що її символи, Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко, "втратили повагу і владу через власні інтриги та ревнощі". Зараз у фаворі Валерій Хорошковський, голова СБУ, Служби безпеки України. Він привселюдно заявляє, що бореться з корупцією, але при цьому, за інформацією українських ЗМІ, на які посилається німецьке видання, буднями їздить на "Бентлі", а вихідними - на "Майбаху".

Хорошковський, сказано далі в статті, володіє телевізійною компанією "Інтер", "ймовірно, найвпливовішою у країні", що дозволяє йому, а він є одночасно членом Вищої ради юстиції, "безпосередньо впливати на суддівський корпус".

Останнім часом по Україні прокотилася хвиля арештів людей з табору Юлії Тимошенко. Але переслідуванню піддаються не тільки ті, хто був при владі за старого уряду. У своїй статті Шуллер розповідає про долю цілого ряду представників громадянського суспільства, яким на власній шкурі довелося зіткнутися з методами тиску, знайомими з радянської доби.

Мирослав Маринович, проректор Українського католицького університету, який у сімдесяті роки, бувши дисидентом і одним із засновників української Гельсінської групи, відсидів десять років у радянських таборах, сьогодні всюди бачить повернення до минулого. Він говорить про "інертність старого страху", про повернення глибоко вкорінених рабських рефлексів.

Повертаючись до власної історії, Шуллер розповідає, що написав про допит, якому піддався його друг. Інформація потрапила на українські сайти, проте тоді СБУ її спростувала. Ніяких "кроків" щодо кореспондента FAZ в Україні нібито не було, "він нас не цікавить". Голова Адміністрації президента Льовочкін назвав цю історію "провокацією", зрежисованою "ворожими силами" напередодні візиту Віктора Януковича до Берліна.

Видання знову цитує Мариновича: "Ми занадто повільні, - каже він. - Вони швидше накинуть на нас ярмо, аніж ми побудуємо громадянське суспільство".

Нещодавно Шуллеру запропонували зустрітися з Хорошковським. Той зізнався, що стеження за журналістом справді велося. "Проблеми з акредитацією... Цілком звичайна справа".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ