Ср, 2024-04-24, 23:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Грач непокоїться, що кримська автономія може припинити своє існування
16:08
Грач непокоїться, що кримська автономія може припинити своє існування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат України, лідер кримських комуністів Леонід Грач вважає, що кримська автономія може фактично припинити своє існування. Як повідомила прес-секретар народного депутата Галина Мамико, про це Грач заявив в інтерв`ю російському журналу "Социалист".

Відповідаючи на запитання, як, на його думку, найближчим часом розгоратимуться події в автономії, Грач сказав, що "Криму дуже важливо зуміти відстояти фінансову, економічну і культурну самостійність, гарантовану йому Конституцією", передає УНІАН.

На думку політика, "не можна говорити про автономію в умовах, коли управління півостровом виявилося цілком зосереджено в руках угрупування, яке безпосередньо контролюється центральною владою".

Він нагадав, що "під існуючі механізми контролю незабаром буде підведено правову основу. В українському парламенті готується прийняття закону про уряд Автономної Республіки Крим, відповідно до якого контроль над кримським урядом здійснюватиме не Верховна Рада Криму (як це має виходити з автономного статусу), а уряд України".

На думку Грача, той факт, що (в результаті місцевих виборів – ред.) Партія регіонів має одержати 80 місць у кримському парламенті, а решта політичних сил тільки 20, означає, що "діючому керівництву Криму, що ховається під "брендом" Партії регіонів, більше немає необхідності не те що рахуватися, але навіть звертати увагу на інші політичні сили, оскільки навіть кворум Партія регіонів тепер зможе забезпечити самостійно".

"Політична опозиція в Криму, за винятком Кримської республіканської організації Комуністичної партії України, тепер матиме виключно декоративний характер. Це означає, що соціальна боротьба прийматиме не політичні, а якісь інші форми", - сказав народний депутат.

На його думку, суспільний протест "може прийняти форму міжетнічного і міжконфесійного протистояння", якщо "Компартія України, єдина впливова ліва сила, що діє в Криму, не зуміє направити суспільний протест в русло боротьби за соціальні права, за соціалістичні ідеали".

Грач наголосив, що нинішня кримська влада не усвідомлює, що події можуть розгоратися за сценарієм, небезпечним, зокрема, і для неї самої.

Довідка

20 січня 1991 року в автономії пройшов референдум про правовий і державний статус Криму. Тоді за відтворення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки проголосувало більше 93% жителів півострова, що взяли участь в голосуванні.

На підставі результатів кримського референдуму в березні 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон про відтворення Кримської АССР у складі Української РСР. 6 травня 1992 року з ухваленням кримським парламентом першої Конституції Криму, що передбачає договірні відносини між Україною і автономією, кримська АССР була перейменована в Республіку Крим.

У березні 1995 року парламент України своїм законом відмінив дію Конституції Криму від 6 травня 1992 року, а також 40 законів і ухвал Верховної Ради Криму. Назва Республіка Крим була змінена на Автономну Республіку Крим. З 1998 року основним гарантом повноважень автономії виступає Конституція Криму.

Кримська АРСР була утворена в 1921 році декретом ВЦВК у складі РРФСР. У червні 1945 року Кримська автономія скасовується, замість неї утворюється Кримська область у складі Російської Федерації.

До складу України Крим увійшов в 1954 році. Президент Віктор Янукович вважає, що кримський автономії не потрібні додаткові повноваження.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ