Чт, 2024-03-28, 15:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 4 » Якщо Трамп здасть Україну Путіну, вся надія на Німеччину - Inopressa
13:12
Якщо Трамп здасть Україну Путіну, вся надія на Німеччину - Inopressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Якщо президент США Дональд Трамп все ж піде на "невигідну оборудку" з Путіним і скасує санкції проти Росії, заплющивши очі на долю України, то ЄС на чолі з Ангелою Меркель має взяти на себе завдання захисту українських інтересів, пишуть американські та британські ЗМІ. Також англомовна преса зазначає, що Мінські угоди "дискредитовано" і вони потребують перезапуску з ініціативи Німеччини.

"Дональд Трамп каже, що відразу впізнає невигідну угоду, коли з такою стикається, а це саме те, що йому пропонує Путін щодо України", - йдеться в редакційній статті британського ділового видання Financial Times. Ось яке значення ескалації на сході України, яка розпочалося цього тижня, вважає газета. Жорстокість бойових дій "ще більше дискредитує угоду "Мінськ-2", яка вже й так була дипломатичною фікцією для більшості людей за межами Відомства федерального канцлера Німеччини", йдеться в статті.

Як пише британське видання, Путін, ймовірно, "намагається консолідувати захоплені території на сході України, готуючись до "великої оборудки" з Вашингтоном, яка може спричинити зняття санкцій, мотивованих ситуацією в Україні, в обмін на співпрацю Москви в інших сферах, як-от тероризм і ядерне роззброєння". "Проблема такої домовленості, - вважає FT, - в тому, що вона дозволить Путіну прив'язати кроки, які він повинен був би в будь-якому випадку робити, до надання йому свободи дій біля кордонів НАТО". Така ситуація, підсумовує газета, "може створити прецедент того, що Москві дозволено порушувати суверенітет у Європі, уникаючи наслідків шляхом домовленостей".

Американське ділове видання The Wall Street Journal у своїй редакційній статті пов'язує відновлення конфлікту на Донбасі з "раптовим вакуумом американського лідерства в Україні". Як пише газета, "життя домовленостей "Мінськ-2", які повинні були принести мир на схід України, підтримується штучно". Мінський процес терміново потребує пожвавлення за допомогою креативної дипломатії, а порожнечу, залишену адміністрацією Трампа, повинна заповнити Європа і, перш за все, Ангела Меркель, головний парламентер у Мінських угодах, ідеться в статті.

Меркель та інші європейські і світові лідери повинні, за словами видання, "переконати Трампа не йти на жодну "оборудку" з Путіним ціною інтересів України". Якщо все ж президент США "скасує антиросійські санкції, не домігшись значущих поступок з відновленню і гарантії суверенітету України, Меркель повинна бути готова до того, щоб зміцнити рішучість європейських лідерів зберігати європейські заходи" проти Росії, пише The Wall Street Journal. "Оскільки ЄС - більший торговельний партнер для Росії, аніж США, це може переконати Москву в тому, що просування зі врегулювання в Україні - в її національних інтересах", - підсумовує видання.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1817 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, Путін, Україна, Трамп, InoPressa
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ