Чт, 2024-03-28, 19:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 21 » Компартія запропонувала Януковичу проявити волю і відмовитись від транша МВФ за рахунок олігархів
13:14
Компартія запропонувала Януковичу проявити волю і відмовитись від транша МВФ за рахунок олігархів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Компартії є альтернативна економічна програма, згідно з якою держава може отримати гроші, відмовившись від траншів МВФ.

Про це заявив депутат від політсили Олександр Голуб в інтерв'ю "Київському телеграфу".

"Ми запропонували її президентові і Кабміну. Все чітко розписано. Гроші в країні є. В олігархів. Просто керівництву держави не вистачає політичної волі взяти ці гроші і спрямувати до державного бюджету", - заявив він.

"І якщо Партія регіонів дійсно працює для своїх виборців, то іншого варіанту немає", - вважає Голуб. "Приміром, необхідно навести елементарний порядок з газом, який видобувається в Україні. Це можна зробити? Можна. Ціни на газ впадуть? Звичайно, оскільки собівартість українського газу не 250 доларів за тисячу кубометрів, а близько 250 гривень", - заявив комуніст.

У КПУ зазначають, що "цей газ тирять по кишенях представники різних політичних сил".

"Можна також повернути монополію держави на торгівлю зерном на зовнішніх ринках. Це мільярди доларів надходжень до бюджету. Шалені гроші. А якщо ввести горілчано-алкогольну монополію, то, за нашими розрахунками, бюджет може додатково отримувати близько 35-40 мільярдів гривень", - повідомив Голуб.

Раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що позиція Міжнародного валютного фонду щодо цілої низки реформ надзвичайно жорстка. "Говорити про якесь остаточне погодження (меморандуму) ми зможемо лише після 30 листопада, коли Кабінет міністрів схвалить ці умови", - заявив він.

Тігіпко розповів, що у МВФ дуже жорсткі умови "до пенсійної реформи, і до комунальних усіх проблем". "Аргументи прості: для того щоб ми отримали гроші, нам потрібно все-таки голосування ради директорів", - уточнив віце-прем'єр.

Як уже повідомлялося, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ вже отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У разі успішного моніторингу програми за підсумками третього кварталу Фонд надасть Україні ще SDR1 млрд.

Згідно з попереднім Меморандумом з МВФ, Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків. Планувалося до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою набуття ним чинності до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - з 55 до 60 років, додаючи щороку по 6 місяців, починаючи з 2010 року.

16 листопада Міжнародний валютний фонд (МВФ) узгодив на рівні експертів питання про перший перегляд програми співпраці з Україною в рамках угоди stand-by. Переговори велися з 3 листопада. "Тепер лист про наміри, сформульований урядом і Національним банком, буде передано керівництву МВФ. Очікується, що після виконання українською стороною попередніх заходів рада директорів до кінця року розгляне питання про завершення перегляду програми", - сказав голова місії МВФ Танос Арванітіс.

За даними ЗМІ, щоб рада директорів МВФ ухвалила поправки до меморандуму, українська влада повинна до 10 грудня вжити низку заходів, повідомив учасник переговорів. "В першу чергу необхідно дати старт реформі пенсійної системи. Не так важливо, якою вона буде, ми просто повинні показати, що не хочемо, як раніше заявлялося, відстрочити її на два-три роки", - підкреслив Арванітіс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 943 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ