Вт, 2024-04-23, 19:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 31 » Літературну премію Астрід Ліндгрен вручать австралійському письменникові
12:53
Літературну премію Астрід Ліндгрен вручать австралійському письменникові
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Міжнародну літературну премію пам'яті Астрід Ліндгрен (The Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) за 2011 рік буде вручено письменникові й ілюстраторові з Австралії Шону Тану за внесок у розвиток дитячої і юнацької літератури, повідомляє прес-служба преміального фонду.

Тан народився в Австралії 1974 року. Він створив близько двох десятків творів. Центральними в його творчості вважаються книги "Кролики" (1998), "Нічия річ" (2000), "Прибуття" (2006) та інші. Його книги перекладено десятком мов, серед яких німецька, шведська, іспанська, російська та китайська, повідомляє РИА "Новости".

Письменник і художник Тан - володар низки престижних міжнародних премій, серед яких і нагорода американської кіноакадемії "Оскар", отримана Таном у поточному 2011 році за короткометражний мультфільм "Нічия річ".

Церемонія нагородження відбудеться за участю шведської наслідної принцеси Вікторії 31 травня о 19.00 за київським часом у Концертному залі Стокгольма. Ім'я володаря нагороди стало відомо в Швеції наприкінці березня.

Присуджуючи нагороду, члени міжнародного журі зазначили, що "Шон Тан є віртуозним оповідачем, творцем шляхів до нових можливостей ілюстрації книг". На думку журі, австралійський письменник "чудово поєднує магію оповідання з глибоким гуманізмом".

Врученням літературній премії завершиться тиждень лауреата, який розпочався 21 травня. За цей час австралійський письменник зустрівся із читачами не тільки Швеції, а й Норвегії та Німеччини.

Премія ALMA вважається однією з найбільших серед міжнародних нагород, які вручаються в галузі літератури для дітей і підлітків. Сума грошової винагороди становить 5 мільйонів шведських крон (близько 500 тисяч євро).

Міжнародну літературну премію пам'яті Астрід Ліндгрен шведський уряд заснував у 2002 році, після смерті письменниці, задля сприяння розвитку дитячої та юнацької літератури. Нагорода вручається з 2003 року. Її заснування стало також знаком визнання і глибокої пошани Астрід Ліндгрен, яка залишається однією з найбільш улюблених і читаних письменниць як у Швеції, так і за її межами. Книги Ліндгрен перекладено більш ніж 90 мовами світу.

Зазначимо, що в 2010 році лауреатом премії стала дитяча письменниця із Бельгії Кітті Кроутер. Члени суддівської комісії зазначили, що нагородили письменницю не тільки як талановитого автора книг для малюків, а й як прекрасного ілюстратора.

А роком раніше, в 2009-му, лауреатом премії стала палестинська неурядова організація "Інститут Таміра із суспільної освіти", що займається пропагандою дитячого та юнацького читання на Західному березі і в секторі Гази.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 963 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ