Сб, 2024-04-27, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 27 » Лукашенко запевнив, що бандитського розпродажу держмайна не буде
16:39
Лукашенко запевнив, що бандитського розпродажу держмайна не буде
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив, що керівництво країни, не дивлячись на економічні ускладнення, не піде на масову приватизацію держвласності. "Ніякого бандитського розпродажу країни не буде. Ніхто - ні не МАЗ, ні "Бєлкалій", ні "БєлАЗ", ні БМЗ - ніхто нічого не купить без мого відома", - зазначив Лукашенко. Про це він сказав сьогодні, 27 травня, на нараді про поточну ситуацію на валютному і споживчому ринках, передає "Інтерфакс-Україна".

Лукашенко зазначив, що "в ажіотажному казані ЗМІ деякі політики з-за кордону почали шикуватися в чергу і кричати: завтра Лукашенко починає продавати активи найбільш ліквідних підприємств".

"І навіть суми почали називати - 7,5 мільярдів доларів", - сказав президент. В зв'язку з цим він підкреслив: "Я навіть один актив за таку суму не продам".

"Бажано, щоб в цій черзі, хто стоїть перший, крикнув останньому: Розходьтеся! Продажу не буде, тим більше за безцінь, як дехто це хоче прихопити", - заявив Лукашенко.

Він додав, що розпродажу цього не буде. "І це я говорю уряду і Національному банку, якщо вони розраховують, що ми завтра щось почнемо продавати, щоб стабілізувати ситуацію в країні. Цього не буде", - підкреслив Лукашенко.

Президент також зазначив, що "ніякої чиновницької і іншої приватизації також не буде". "Це нам не належить", - заявив президент Бєларусі.

Як повідомлялося, у Бєларусі вкладники банків на своїх рахунках в бєларуських рублях втратили понад 1 млрд доларів через девальвацію національної валюти, підрахували місцеві економісти. На початок квітня сума внесків населення в національній валюті становила 9,7 трлн бєларуських рублів, що за курсом обміну 3100 рублів за 1 долар становило близько 3,1 млрд доларів. Після проведеної владою 24 травня девальвації ця ж сума за курсом 4930 рублів за 1 долар зменшилася до 1,8 млрд доларів. За один день на рахунках в національній валюті населення втратило 1,3 млрд доларів.

Слідом за підвищенням цін на бензин і девальвацією бєларуського рубля настало значне подорожчання продуктів. Продавцям доводиться компенсувати витрати. Найнеобхідніше люди купують про запас, побоюючись подальшого зростання цін. У багатьох магазинах полиці вже порожні. Ціни на товари повсякденного попиту, продукти зросли в 2-3 рази, паливо подорожчало на 25%.

Раніше Національний банк Бєларусі девальвував бєларуський рубль на 56% і наказав переполовиненому "зайчикові" не виходити з двопроцентного коридору. Долари в обмінниках не з'явилися; споживча паніка зросла. Влада при цьому говорить про "макроекономічне коригування, спрямоване на вирівнювання зовнішніх дисбалансів і стабілізацію роботи внутрішнього валютного ринку".

"Підтримці стійкості бєларуського рубля сприятимуть подальші кроки уряду і Національного банку, спрямовані на досягнення макроекономічної збалансованості в країні", - сказано в прес-релізі Нацбанку Бєларусі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 957 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ