Сб, 2024-04-20, 02:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 13 » Львівським депутатам "Свободи" вручили повістки до міліції. Одного "​​свободівця" намагалися викрасти
21:10
Львівським депутатам "Свободи" вручили повістки до міліції. Одного "​​свободівця" намагалися викрасти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

12 травня депутатам Львівської обласної ради, зокрема депутатам від ВО "Свобода", вручили повістки до міліції. Про це заявила голова фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді Ірина Сех на позачерговій сесії Львівської обласної ради, повідомили в прес-службі Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Повістки вручили депутатам у сесійній залі, коли вони зібралися на засідання.

- Невідомі намагалися затягнути в автомобіль депутата від "Свободи" у центрі Львова
- "Русское единство" запевняє, що жодних акцій у Львові не проводило, а більш як 20 осіб приїхали від свого імені

"У повістках з підписом старшого слідчого Слідчого управління ГУ МВСУ у Львівській області Штокала мова йде про те, що депутату необхідно з'явитися в управління "у зв'язку з розглядом матеріалів у порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України (обов'язковість прийняття заяв і повідомлень про злочини та порядок їх розгляду)", - сказано в повідомленні.

"Це наслідок того, що депутати обласної ради, за законом про статус депутатів місцевих рад, поспілкувалися з головою облдержадміністрації", - сказала Сех.

Звертаючись до голови ОДА Михайла Цимбалюка, присутнього на засіданні, вона зазначила, що чинній владі не вдасться побудувати "поліцейську державу".

"На всіх в'язниць не вистачить, всіх не посадите. І у Львові, хоч ви і поліцай, поліцейської держави не побудуєте, ми цього вам не дамо. Революція буде! Соціальна та національна революція. І вам цього не вдасться зробити ні тут у Львові, ні в жодному куточку України, починаючи від Луганська і закінчуючи нашими краями", - заявила депутат облради.

"9 травня 2011 вся Європа здригнулася. У столиці України Києві, на Хрещатику, майоріли червоні прапори. Президент української держави Віктор Янукович стояв поруч з портретом тирана, стояв поруч з портретом Йосипа Сталіна. 9 травня українці і львів'яни здригнулися. Під червоними прапорами в місті Львові за допомогою влади, за допомогою міліції ще раз була зґвалтована наша пам'ять, ще раз були згвалтовані наші діди і прадіди, і стогін з в'язниці на Лонцького було чутно аж до Пагорба Слави", - сказала у виступі Сех.

За її словами, події у Львові 9 травня були не провокацією, а наступом.

"Це - наступ на залишки українства. Це - наступ на твердиню України, яка ще залишилася і висловлює свій протест проти того, що сьогодні робить центральна влада. Сьогодні в цьому залі сидить голова облдержадміністрації - один з гвинтиків цієї репресивної машини, яка хоче задушити Україну. Але цього не буде, їм це не вдасться ", - сказала Сех на завершення.

Невідомі намагалися затягнути в автомобіль депутата від "Свободи" у центрі Львова

У центрі Львова невідомі в цивільному намагалися затягнути в автомобіль депутата від партії "Свобода". Невідомі, які представилися працівниками міліції, намагалися затримати голову Стрийської районної організації партії "Свобода", депутата райради Мар'яна Берездецького.

Сталося це, коли свободівець повертався після сесії Львівської обласної ради. На проспекті Шевченка до Берездецького підійшла людина у цивільному, яка представилася працівником Личаківського райвідділу міліції, і наказала їхати з ним. Відразу з авто вийшли ще двоє кремезних чоловіків, і вже втрьох намагалися затягнути "свободівця" в машину.

Коли депутат почав чинити опір, з'явилися ще двоє в цивільному. Піднявся галас, збіглися люди і почали штовхати депутата в машину.

Перехожі кричали, що "це вже 37-й рік". За словами прес-служби, люди буквально відбили свободівця у нападників.

Нагадаємо, 9 травня у російських дипломатів по дорозі до Пагорба Слави у Львові відібрали і розтоптали вінок, який генконсул Росії Олег Астахов мав намір покласти на військовому кладовищі. Дипломат назвав інцидент "образою Росії". Крім того, виникла бійка між "свободівцями" і людьми з георгіївськими стрічками, після якої були поранені. Націоналісти також вступили в сутички з поліцією, якій довелося застосовувати кийки.

Після подій у Львові голова Львівської ОДА Цимбалюк подав у відставку. Пізніше він заявив, що представники ВО "Свобода" змусили його написати заяву про відставку.

"Сьогодні (10 травня) вранці в мій робочий кабінет зайшла велика група депутатів обласної ради, міськради від фракції "Свобода", які заблокували вихід і в агресивній формі вимагали тільки написання заяви", - сказав Цимбалюк.

Також 10 травня президент України Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору України Віктору Пшонці сформувати робочу групу із залученням представників Служби безпеки України і міністерства внутрішніх справ для вивчення подій у Львові 9 травня та надання правової оцінки виявлених фактів порушення прав і свобод людини.

Депутати Державної Думи РФ вважають, що організатори та учасники "блюзнірських провокацій" у Львові мають бути негайно покарані відповідно до законодавства України.

Заступник голови МВС звинуватив "свободівців" у провокуванні сутичок у Львові 9 травня. Водночас, у "Свободі" вважають винуватцем того, що сталося, центральну владу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ