Пт, 2024-03-29, 09:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 7 » Майже 100 мільйонів євро Євросоюз дає на фінансування децентралізації влади в Україні
19:11
Майже 100 мільйонів євро Євросоюз дає на фінансування децентралізації влади в Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Єврокомісія оголосила в понеділок, 7 грудня 2015 року, що прийняла комплекс заходів щодо підтримки реформи децентралізації та посилення місцевого самоврядування в Україні. У комюніке виконавчої колегії ЄС повідомляється, що на цю програму виділяється 97 млн євро. Переважно (90 млн євро) вона фінансується з бюджету ЄС, 6 млн євро дає Німеччина та 1 млн євро - Польща, інформує "Інтерфакс-Україна".

Фінансування буде спрямовано на зміцнення адміністрацій та забезпечення їхньої підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях. Додаткова підтримка в 10 млн євро, яка піде через інструмент сприяння стабільності та миру, призначена для відновлення управлінських структур, примирення та мирної розбудови у східній частині України, що найбільш постраждала від війни та переміщення населення.

Йдеться про ті райони Луганської та Донецької областей, які перебувають під контролем Києва і постраждали від військового конфлікту.

"Україна залишається одним із пріоритетів порядку денного ЄС", - заявила верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на прес-конференції за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, що відбулося в понеділок.

"Ці програми відіграватимуть важливу роль у підтримці зусиль України, спрямованих на поліпшення системи управління, зокрема в районах, охоплених конфліктом на сході", - наголосила вона.

Член Єврокомісії з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган зазначив, що рішення про таке суттєве фінансування демонструє підтримку Євросоюзом реформ із децентралізації влади в Україні.

Децентралізація - це пріоритетна частина великої програми реформ, реалізовуваної урядом України. Її основу становлять ухвалені у 2014-му і 2015 роках закони, які забезпечують розширення повноважень і відповідальності місцевих органів влади, зокрема в податковій сфері, а також посилення їхньої підзвітності перед громадянами, наближають владу до громадян, передаючи частину повноважень центрального уряду. Для цього необхідне зміцнення кадрового потенціалу адміністрацій громад, районів та областей. Зміцнення потенціалу місцевої влади в Східній Україні має підвищити її легітимність, йдеться в комюніке ЄК.

Програма децентралізації - це друга програма для України, прийнята цього року Єврокомісією. В результаті загальний обсяг безвідплатної допомоги Україні в 2015 році сягнув 200 млн євро. Ця програма - частина зобов'язань ЄС та європейських фінансових інститутів, які обіцяли Україні понад 12 млрд євро у вигляді грантів і кредитів для макрофінансової стабілізації та процесу реформ.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації. "За" проголосували 265 народних депутатів із 368, зареєстрованих у сесійній залі.

Президент України Петро Порошенко 25 листопада вніс до Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

Проект був затверджений Конституційною комісією 30 жовтня 2015 року. Національна рада реформ на своєму засіданні 9 листопада рекомендувала президенту внести його на розгляд Верховної Ради, а Верховній Раді – розглянути цей проект в першому читанні протягом поточної сесії.

У проекті змін до Конституції в частині правосуддя пропонується позбавити Верховну Раду права на висловлення недовіри генеральному прокурору, що має наслідком його відставку з посади.

При внесенні змін до Конституції України пропонується також створити Вищу раду правосуддя, яка займатиметься питаннями призначення і звільнення суддів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: 100 мільйонів євро, Євросоюз, децентралізація влади в Україні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ