Пт, 2024-03-29, 13:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 1 » У Львові стартує битва за світову шахову корону
13:22
У Львові стартує битва за світову шахову корону
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

   У Львові у вівторок стартує Матч за звання чемпіонки світу з шахів. За золоту шахову корону змагатимуться чинна чемпіонка світу українка Марія Музичук та претендентка китаянка Хоу Іфань, яка цей титул здобувала тричі: у 2010, 2011, 2013 роках.

Церемонія відкриття матчу відбудеться у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, інформує lviv2016.fide.com.

"На відкриття запрошуємо близько тисячі осіб. Це будуть команди Марії Музичук та Хоу Іфань, представники ФІДЕ та міжнародної шахової спільноти, Федерації шахів України, українські гросмейстери, школярі Львова та Львівської області, які займаються у шахових гуртках", - розповіли у Львівській дирекції з підготовки та проведення Матчу за звання чемпіонки світу з шахів.

Під час відкриття відбудеться також іще один надзвичайно важливий етап матчу - жеребкування, після якого стане відомо, хто з учасниць гратиме білими та чорними фігурами.

Усі десять партій змагання за золоту шахову корону відбудуться в Палаці Потоцьких. Перша партія розпочинається 2 березня о 15.00. Пряму трансляцію матчу можна буде переглянути на офіційному сайті Lviv2016.fide.com.

Призовий фонд цього матчу становить 200 тисяч євро. 60% отримає переможниця, 40% - шахістка, що програє після десяти основних партій. Якщо переможниця визначиться після тай-брейків, тоді розподіл 55% на 45%.

 

Нагадаємо, титул чемпіонки світу з шахів Музичук здобула на Чемпіонаті світу з шахів серед жінок у 2015 році. Іфань після перемоги на серії Гран-Прі 2013-2014, отримала право на участь у Матчі за звання чемпіонки світу.

Шахістки вже двічі зустрічались за шахівницею. Вперше у 2012 році на турнірі в Гібралтарі та вдруге під час Гран-Прі в Монако у 2015 році. Обидва рази між ними точилась запекла боротьба, але перемагала Іфань.

Згідно з рейтингом ФІДЕ на 1 лютого 2016 року Іфань посідає перше місце (2673) серед жінок, а Музичук (2554) ділить четверте з Олександрою Костенюк.

Жіноча корона існує з 1927 року, коли під час Всесвітньої шахової Олімпіади відбувся жіночий турнір претенденток. За майже 90 років розіграшу звання чемпіонки світу з шахів серед жінок короною володіли тільки 15 шахісток, які представляли сім національностей: Китай - 4, Україна - 3, Росія - 3, Грузія - 2, Чехословаччина, Угорщина, Болгарія - по 1. Найстаршою чемпіонкою була Ольга Рубцова - 47 років, наймолодшою - Хоу Іфань - 16.

Матч за світову шахову корону пройде в листопаді в Нью-Йорку

Матч за звання чемпіона світу з шахів пройде в листопаді 2016 року в Нью-Йорку, інформує прес-служба Міжнародної шахової федерації (FIDE). У ньому візьмуть участь чинний володар титулу норвежець Магнус Карлсен і переможець турніру претендентів, який визначиться протягом наступних кількох тижнів у Москві.

Матч з 12 партій буде проходити з 11 по 30 листопада. Майданчик для його проведення в Нью-Йорку поки що не оголошено. Два гросмейстери боротимуться за призовий фонд, що перевищує мільйон доларів. Загальна аудиторія матчу, включаючи онлайн і ТБ-трансляції, може перевищити мільярд осіб.

Останній з проведених чемпіонських матчів відбувся в 2014 році в Сочі і поставив рекорд за кількістю аудиторії - понад 1,2 мільярда людей. Карлсен тоді захистив свій титул в боротьбі з екс-чемпіоном індійцем Вішванатаном Анандом.

У турнірі претендентів, який пройде в Москві з 11 по 28 березня, візьмуть участь американці Фабіано Каруана, Хікару Накамура, росіяни Сергій Карякін і Петро Свідлер, Віші Ананд, болгарин Веселін Топалов, голландець Аніш Гірі і вірменин Левон Аронян.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: старт, львів, світова шахова корона, матч
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ