Пт, 2024-04-19, 06:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 12 » Мінсім'ї: до 2050 року населення України скоротиться до 25 мільйонів людей
12:29
Мінсім'ї: до 2050 року населення України скоротиться до 25 мільйонів людей
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До 2050 року населення України може скоротитися до 25 мільйонів людей, про це 11 листопада в ході спільної колегії Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту та Донецької облдержадміністрації повідомив міністр відомства Равіль Сафіуллін, пише "Дзеркало тижня". На сьогодні найважливішим напрямом діяльності є "створення доступної спортивної інфраструктури як бази для залучення населення до активного способу життя, спорту", зазначив міністр у справах сім'ї, молоді і спорту.

Сафіуллін навів дані ООН, згідно з якими до 2050 року населення країни досягне 25-30 мільйонів людей. Також, згідно з даними міністерства, населення України за 15 років скоротилося з 52 мільйонів людей до 46 мільйонів людей. Він акцентував увагу на тому, що в країні негативний приріст населення.

Міністр зазначив, що ініціативу розвитку спортивної інфраструктури підтримав Віктор Янукович і сьогодні в Україні діє ряд програм, спрямованих на збільшення кількості спортивних майданчиків, льодових палаців, басейнів та інших спортивних об'єктів.

У свою чергу, Рахункова палата України повідомила, що понад 80% людей помирають на догоспітальному етапі, тоді як в розвинених державах – 30%, передає РБК-Україна.

Проведений Рахунковою палатою аудит показав, що Міністерство охорони здоров'я не виконує заходів відповідної державної цільової програми і інших документів Кабміну, які ухвалювалися з метою підвищення ефективності надання населенню екстреної медичної допомоги.

Зокрема, 12% придбаного устаткування для надання екстреної допомоги місцеві органи охорони здоров'я передали в однопрофільні лікарні, які не забезпечують надання екстреної медичної допомоги. Чимала кількість медприладів (на суму 4,4 млн гривень) взагалі не застосовувалася і від 3 до 18 місяців зберігалася у постачальників або на складах медустанов.

За інформацією Рахункової палати, придбані Міністерством охорони здоров'я України 128 одиниць медичного устаткування на суму 3,6 млн євро не використовуються через невідповідність до вимог якості і безпеки. Це сталося через недотримання МОЗ вимог законодавства про сертифікацію медтехніки при державній реєстрації медобладнання, закупленого в рамках інвестпроекту.

Міжнародні експерти підтвердили, що чисельність населення України в найближчих 40 років скоротиться на 10 мільйонів чоловік. Вже зараз українців менше ніж 46 млн. В Україні у 2009 році зафіксовано найвищий показник народжуваності за всі роки незалежності.

Нагадаємо, в листопаді 2009 року Віктор Янукович заявляв, що, в разі перемоги на виборах, проведе реформи, які дадуть змогу до 2020 року збільшити кількість українців до 50 мільйонів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ