Чт, 2024-03-28, 20:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 20 » Мюнхенська конференція з безпеки принесла певну ясність - Ішинґер
11:22
Мюнхенська конференція з безпеки принесла певну ясність - Ішинґер
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Голова Мюнхенської конференції з безпеки підбив в інтерв'ю DW підсумки цьогорічного заходу. І хоча щодо політики Трампа Європа почула заспокійливі слова, наміри Росії залишаються незрозумілими.

Учасники Мюнхенської конференції з безпеки почули відповіді на деякі свої питання    

Deutsche Welle: Назва нинішньої Мюнхенської конференції з безпеки містить слова "пост-Захід, пост-порядок" зі знаком запитання. Чи можете ви тепер, після завершення конференції, сказати, що відповідь на ці запитання виявилася негативною? Чи заспокоїло вас те, що ви почули від керівництва США?

Вольфґанґ Ішинґер: Частково заспокоїло. Більшість тутешніх учасників раді, що приїхали до Мюнхена. Адже більшість із них, коли прибули сюди три дні тому, мали великі запитання. Підсумок цих трьох днів полягає у тому, що на деякі з цих питань дали відповідь, проте не на всі. Ця невизначеність ще не минула. У нас було багато неясності щодо намірів Росії, щодо питання, як ми можемо завершити війну в Сирії. Ця неясність залишилася. Проте ми прибули до Мюнхена також і з непевністю щодо намірів уряду Трампа стосовно Росії, НАТО та багатьох інших аспектів. Деякі з цих тривог заспокоєні, і це добре. Я думаю, ми можемо їхати додому відносно задоволеними. Певний ступінь ясності зараз є.

Ви говорили про Росію. Серед іншого, тут обговорювали російські хакерські атаки та російську кампанію з дезінформації, фейкові новини. Які інструменти має міжнародна спільнота проти перетворення мас-медіа та інтернету на зброю?

Дозвольте мені спершу сказати щось підбадьорливе, що відбулося на цій конференції. А саме, ми змогли побачити, наскільки живою, здоровою та бадьорою є американська демократія та система США. У нас тут, на сцені, були сенатори-республіканці, які гостро критикували власного президента. У нас тут були сенатори-демократи, які не настільки критичні щодо президента. Ми бачимо це не так часто, наприклад, у росіян або китайців чи у багатьох інших великих держав, які набагато менш відкриті до дебатів, суперечок та боротьби демократичними методами. І це щось хороше.

Повертаючись до вашого запитання: я думаю, що у нас поки нема повних відповідей. Ми знаємо, що ми маємо себе захищати. Ми в плані кібербезпеки досі турбувалися через атаки на електромережі, водопостачання та мережі комунікацій. Проте ми повинні розуміти, що наші демократичні інституції, наші виборчі процеси, наші конституційні домовленості є частиною нашої інфраструктури. Якщо коротко, то напади на Бундестаг чи на Демократичний національний комітет США - це атаки на інфраструктуру. Їх слід розглядати саме так. Ми не можемо це ігнорувати як якусь гру. Це серйозно, і я думаю, ми не повинні ухилятися від протистояння цьому. Міністр закордонних справ Росії сказав - у мене не було часу перевірити, чи це так, - що російський уряд вже тривалий час робить пропозиції спільно працювати над цим. Якби було можливим залучити Росію до справжніх зусиль виробити правила поведінки: що дозволено і що не дозволено щодо маніпуляції, дезінформації та кібератак, це було би добре.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Теги: Мюнхенська конференція з безпеки, Ішинґер
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ