Вт, 2024-04-23, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 11 » МЗС вимагає пустити до Савченко українських лікарів
16:31
МЗС вимагає пустити до Савченко українських лікарів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна вимагає від РФ негайно надати дозвіл українським лікарям відвідати Надію Савченко у зв'язку з різким погіршенням стану її здоров'я.

Про це повідомила у Twitter речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Вимагаємо від РФ негайно надати дозвіл українським лікарям відвідати Надію. Здоров'я Наді різко погіршилось", - написала вона.

Беца нагадала, що адвокат Савченко Микола Полозов у Facebook повідомив про погіршення здоров'я української льотчиці після того, як вона припинила сухе голодування.

"Надія припинила сухе голодування, але вихід з нього відбувається з важкими ускладненнями... Висока температура, яка не спадає вже кілька днів, свідчить щонайменше про серйозне запалення внутрішніх органів. Іншими словами, мінімум, що зараз необхідно зробити для Надії Савченко - це провести її медичне обстеження", - наголосив адвокат.

За словами Полозова, російських медиків Савченко до себе не пускає. Українські лікарі все ще перебувають у Ростові-на-Дону, так і не отримавши дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Савченко.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у свою чергу закликав світ посилити дипломатичний тиск на Росію задля того, щоб вона звільнила українську льотчицю Надію Савченко. Про це йдеться в його листі, опублікованому в Financial Times, повідомляє Європейська правда.

"В той час, як судова система Росії ігнорує неспростовні докази, що підтверджують невинуватість Савченко, в той час як російська пропаганда демонізує її в ЗМІ, ми закликаємо до посилення міжнародного, дипломатичного та громадського тиску на російське керівництво з простою вимогою: звільнити Савченко", - написав Клімкін.

"Дозволяючи їй піти, Росія залишить в живих надію на те, що Москва здатна керуватися юридичними аргументами і найвищими моральними міркуваннями", - зауважив український міністр.

"У записці, врученій українському консулу 7 березня, Савченко написала з-за ґрат: "Мертва чи жива, я вже перемогла. З Україною в серці". Українка здобула гору над російською системою. Вона заслуговує вашої підтримки, щоб відстояти її надію на справедливість", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, після знущального поводження російського "суду" 4 березня Савченко оголосила сухе голодування.

Сторона обвинувачення просить для Савченко 23 роки колонії загального режиму.

Україна звернулася з листом до країн ЄС та США з проханням посилити тиск на Росію задля звільнення льотчиці.

Також мати ув'язненої Савченко записала відеозвернення до світових лідерів зі словами: "Врятуйте мою дитину".

Вирок почнуть зачитувати їй 21 березня. До цього будь-які побачення з родичами заборонено, лікарів до Надії також не допускають. Марія Іванівна Савченко вважає, що її донька може не дожити до суду.

Євросоюз зажадав від путінського режиму негайного звільнення Савченко. У разі продовження свавілля з боку Кремля в Європарламенті вимагають введення подальших політичних та економічних санкцій проти Росії. Також євродепутати мають намір ініціювати "список Савченко".

Жінки-депутати України звернулися до авторитетних жінок-політиків світу із закликом допомогти у звільненні Савченко

Члени міжфракційного об'єднання жінок-народних депутатів України "Рівні можливості" склало звернення до жінок-політиків світу із закликом посприяти у звільненні української льотчиці й народного депутата Надії Савченко, яку тримають у російському СІЗО, повідомляє парламентар Ірина Геращенко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Продовжуємо боротьбу за звільнення Надії Савченко. Використовуємо всі можливі дипломатичні канали для посилення тиску на РФ. Від МФО "Рівні можливості", що об'єднує жінок-депутатів ВР, надіслали листи до впливових жінок світу, усіх тих, хто може посприяти в звільненні Надії. Ми хочемо бачити нашу колегу у ВР, а не за ґратами", - написала вона у своєму Facebook у п'ятницю.

За її словами, колеги-депутати особисто передали листа на підтримку Савченко екс-держсекретареві США Кондолізі Райс під час її візиту в Київ. Сьогодні також направили відповідні звернення Спеціальному представникові ОБСЄ з гендерних питань Мелані Вервір, канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, сенатору США, кандидату в президенти Хілларі Клінтон, дружині чинного президента США Мішель Обамі, екс-держсекретареві США Мадлен Олбрайт, високому представникові ЄС Федериці Могеріні та її попередниці на цій посаді Кетрін Ештон і президентові Литви Далі Грибаускайте.

"Ми звертаємося до всіх цих видатних жінок, які, безумовно, є друзями України, захистити нашу колегу Надію Савченко, посприяти в доступі до неї лікарів та її звільненні", - написала Геращенко та оприлюднила текст звернення англійською мовою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: Савченко, українські лікарі, МЗС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ