Пт, 2024-04-26, 09:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 5 » На Донецькому напрямку у зоні АТО ситуація залишається напруженою. ВІДЕО
17:49
На Донецькому напрямку у зоні АТО ситуація залишається напруженою. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок активних бойових дій загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає інфоцентр РНБО.

"Не обійшлося без втрат. Один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення", - сказав Лисенко.

На Донецькому напрямку у зоні проведення антитерористичної операції минулої доби ситуація була напружена, при цьому на Луганському напрямку день минув спокійно і без ворожих провокацій.

За словами Лисенка, на Донецькому напрямку, поблизу Красногорівки, бойовики двічі застосували проти українських військових бронетехніку та стрілецьку зброю.

"В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-мм мінометів, порушуючи Мінські домовленості та умови відведення зброї калібром менше 100 мм", - додав Лисенко.

Він також повідомив, що біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського та двічі вистрілили по одній міні з 82-мм міномета, таким чином намагаючись спровокувати українських військовослужбовців на вогонь у відповідь.

"Заборонені мирними угодами 82-мм міномети та бронетехніка також були зафіксовані поблизу Горлівки – бандити обстрілювали наші позиції неподалік Майорська та Зайцевого", - зазначив речник.

При цьому він додав, що ще один провокативний обстріл з ворожої БМП було помічено біля селища Луганське, де бойовики також застосували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети.

"На відміну від задіяних мінометів та БМП, ці обстріли були неприцільні й носили провокативний характер", - уточнив Лисенко.

Як повідомлялось, за даними штабу АТО, вчора і сьогодні вночі проросійські найманці 11 разів порушили режим тиші вздовж лінії розмежування.

Російські військові і бойовики на Донбасі влаштовують сутички за право розграбовувати окуповані території

Російські військові та бойовики на Донбасі влаштовують сутички за право розграбовувати тимчасово окуповані території.

"Продовжуються внутрішні чвари серед російських військовослужбовців та бойовиків за право розграбовувати окуповані території", - сказав Лисенко.

За його словами, кадрові російські військові розкрадають металеві конструкції будівель Донецького аеропорту, щоб здати на металобрухт.

"Це призвело до зіткнення з бойовиками з так званої "військової прокуратури", внаслідок чого були втрати з обох боків", - зазначив речник.

Актор Пореченков знову планує приїхати до терористів "ДНР"

Українські розвідники дізнались про плани російського актора Михайла Пореченкова, який підтримує бойовиків на Донбасі, відвідати тимчасово окупований Новоазовськ.

"За даними розвідки, представники російського шоу-бізнесу продовжують демонструвати свою підтримку злочинців, які загарбали українські території. Невдовзі до Новоазовська очікується приїзд Михаїла Пореченкова, який раніше стріляв по українських військах під час битви за Донецький аеропорт", - заявив Лисенко.

Як повідомлялось, минулого року в Інтернеті з`явився відеозапис, на якому Пореченков під час поїздки до Донецька разом з бойовиками відкрив вогонь з автомата в бік Донецького аеропорту, який захищали українські силовики.

31 жовтня СБУ відкрила кримінальне провадження проти Пореченкова за ст. 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої "ДНР".

Крім того, Слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження проти Пореченкова за ст. 260 ч. 4 Кримінального кодексу України (участь у складі воєнізованих або збройних формувань у нападі на підприємства, організації або громадян).

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Пореченков в Донецьку "у складі озброєної банди особисто брав участь в обстрілі підрозділів українських Збройних сил з автоматичної зброї. Ці кадри обійшли телеекрани, в повному обсязі викриваючи цього громадянина Росії у скоєнні злочину на території України. Згідно з Кримінальним кодексом України, такий злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років".

На початку 2015 року правоохоронні органи України оголосили Пореченкова в розшук.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: ситуація, зона АТО, донецький напрямок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ