Ср, 2024-04-24, 22:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 3 » На маріупольському напрямку – загострення масштабу 2014 року. ВІДЕО
14:24
На маріупольському напрямку – загострення масштабу 2014 року. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Троє військовослужбовців Збройних сил України та один співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій загинули за минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі, 18 військових і один рятувальник були поранені, повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в результаті бойових дій троє українських військовослужбовців і один співробітник Державної служби з надзвичайних ситуацій загинули, 18 військовослужбовців Збройних сил України та один співробітник ДСНС були поранені", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, 3 лютого, в Києві.

Мотузяник зазначив, що один військовослужбовець ЗСУ і співробітник ДСНС загинули, сім військових і офіцер ДСНС були поранені в Авдіївці, двоє військових санінструкторів загинули і шість військовослужбовців були поранені на Світлодарській дузі, по одному військовослужбовцю було поранено в Новоолександрівці, Зайцевому і Мар'їнці, двоє військових дістали поранення в Новозванівці.

Ворог активізував бойові дії на маріупольському напрямку.

"Там кількість ворожих обстрілів різко зросла: з 35 до 72. Із впевненістю можна сказати, що бойові дії розгорнулися вздовж усієї лінії фронту, чого не спостерігалося з 2014 року", – наголосив Мотузяник.

"Зокрема противник випустив по повному боєкомплекту з "Града" по Старогнатівці і Новогригорівці. У Гранітному, Чермалику, Гнутовому окупанти організували потужні артилерійські обстріли", – зазначив полковник.

"А в Широкиному ворог вів вогонь з установки "Град П" (так званий "Партизан"). Крім того в районі Широкиного російсько-окупаційні війська масово застосовували міномети, бронетехніку і легке озброєння", – повідомив речник АТО.

За словами Мотузяника, тривають варварські обстріли противника у Мар'їнському районі:

"Ціллю ворожих снарядів перш за все є цивільні об'єкти і мирні люди", – наголосив він.

"Впродовж 29 січня-3 лютого обстановка в зоні антитерористичної операції в районі Авдіївки загострилася. Незаконні збройні формування зробили спроби провести наступальні дії і вибити підрозділи Збройних сил України з займаних позицій", - сказав перший заступник начальника об'єднаного оперативного штабу генерал-майор Андрій Цвєтков.

За його словами, "організованими діями наших підрозділів противник не досяг успіху і поніс втрати".

"Станом на сьогодні противник продовжує обстріл опорних пунктів наших підрозділів. По підрозділах Збройних сил України противник здійснив близько 40 довгострокових обстрілів позицій і випустив близько 6 тис. снарядів", - розповів Цвєтков.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників не можуть вийти в район пошкодження ЛЕП.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Стало відомо, з чого почалося загострення в Авдіївці

Загострення в Авдіївці у неділю 29 січня почалося тому, що сили АТО зайняли позицію бойовиків під Авдіївкою, щоб врятувати життя бійців через обстріл. Про це "Українській правді" повідомив співрозмовник у розвідувальних структурах, знайомий із ситуацією.

За його словами, бійці під час виконання завдання з розставлення секретів в районі своїх позицій натрапили на ДРГ бойовиків.

"Розпочався бій. Бойовики запросили підтримку артилерії. Тому, щоб врятувати бійців, командир (23-річний капітан, заступник командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрій Кизило -ред.) був змушений повести бійців уперед і зайняти позицію бойовиків", – пояснює співрозмовник УП.

За словами співрозмовника УП, тепер бойовики намагаються повернути собі відбиту силами АТО стратегічну позицію (бойовики називали позицію "Алмаз-2" – ред.), оскільки з неї повністю контролюються дороги Донецьк-Луганськ і Донецьк-Горлівка.

Серед причин загострення, він назвав намагання бойовиків відсунути сили АТО від меж Донецька. Крім цього бойовики не полишають спроб взяти під контроль Донецьку фільтрувальну станцію.

"Крім того, бойовики намагаються завдати ударів по Коксохіму, оскільки від нього залежить інфраструктура не лише Авдіївки, а й робота важливих підприємств Маріуполя та Запоріжжя", – зазначив співрозмовник УП.

Він також звернув увагу на те, що керують бойовиками безпосередньо з Російської Федерації, а загострення розпочалося після інавгурації президента США Дональда Трампа. 

 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 591 | Додав: adminA | Теги: загострення масштабу 2014 року, Маріупольський напрям
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ