Пт, 2024-04-26, 06:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 12 » На півдні Іспанії стався землетрус магнітудою 5,3. Загинуло вже 10 осіб
18:20
На півдні Іспанії стався землетрус магнітудою 5,3. Загинуло вже 10 осіб
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Землетрус магнітудою 5,3 поблизу міста Лорка на півдні Іспанії призвів до загибелі щонайменше 10 осіб, повідомляють представники влади. За даними геологічної служби США, підземні поштовхи було зафіксовано о 16:50 за Грінвичем. Осередок землетрусу знаходився на глибині всього 1 км і розташовувався в 120 км на північний захід від великого міста Аліканте, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За дві години до цього було зафіксовано інший поштовх магнітудою 4,4, і багато старовинних будівель двох подібних випробувань не витримали. Іспанське телебачення показало кадри руйнувань і рятувальників, які пробираються через уламки. Також було знято момент обвалення церковної дзвіниці.

Загалом в місті землетрус призвів до великих руйнувань – пошкоджено будинки, впала башта ретрансляції, пошкоджено автомобільний тунель, який веде до міста, частково зруйновано куполи трьох церков.

Місцеві жителі в паніці вибігали з будівель на вулиці, в парки і на інші відкриті місця. Припарковані автомобілі було буквально розплющено під зруйнованими будівлями. Як запобіжний засіб довелося евакуювати пацієнтів з місцевої лікарні.

В інтерв'ю місцевому радіо мер Лорки Франсиско Ходар повідомив, що люди загинули в результаті обвалення будівель. Багато хто вирішив переночувати просто неба через побоювання, що можуть статися повторні поштовхи.

Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро наказав направити до району лиха військові частини, повідомляє іспанське інформагентство ЕФЕ. В результаті уряд Іспанії направив аварійно-рятівний загін з 200 військовослужбовців. Крім того, влада евакуювала з міста Лорка близько 10 тисяч осіб.

Онлайнова версія видання El Pais наводить слова лікаря, яка разом з колегами відправилася на вулиці міста надавати допомогу постраждалим. Багато хто, за її словами, мав серйозні травми, деякі були без свідомості. "Швидка допомога не встигла б доїхати - машині знадобилося більше 40 хвилин", - сказала лікар.

Керолайн Сойєр, яка живе неподалік від постраждалого міста, повідомила, що приїхала до Лорки в середу ввечері. "Зазвичай в цей час в місті кипить нічне життя, але сьогодні було дуже тихо. Всюди - шматки фасадів і розбите скло", - пише Керолайн.

За її словами, безліч будівель пошкоджено, у деяких вилетіли вікна. Вулицями тече вода з прорваних ліній водопостачання. Люди сидять на вулицях групами, вони приголомшені, розгублені і не знають, що робити. "Люди чекають, коли їм скажуть, де можна влаштуватися на якийсь час. Деякі вирішили спати на вулиці, інші влаштувалися на ніч у своїх автомобілях, у друзів або родичів", - розповідає Керолайн.

Південь Іспанії відрізняється підвищеною сейсмічною активністю, проте потужні землетруси там відносно рідкісні. Нинішній - наймогутніший за останніх 50 років. Останній сильний землетрус у провінції Гранада, в результаті якого загинуло 12 осіб, стався в 1956 році.

У провінції Мурсія зафіксовано ряд повторних підземних поштовхів, влада побоюються, що кількість жертв може зрости. Попередні землетруси в цьому районі були в 1999 і 2005 роках.

Крім того, рік тому в Іспанії стався ще один землетрус магнітудою 6,2. Епіцентр знаходився в 25 км на південний схід від Гранади, за 95 км на північний схід від Малаги, за 370 км на південь від Мадрида. Тоді постраждалих і руйнувань не було.

У той же час нагадаємо, що Японія досі не може оговтатися після потужного землетрусу магнітудою 9 балів, який стався 11 березня цього року і в подальшому спричинив цунамі. Кількість жертв продовжує збільшуватися і на сьогоднішній день складає більше 14,5 тисяч осіб. Крім того, в країні досі не вщухає хвиля нових невеликих підземних поштовхів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 939 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ