Пт, 2024-03-29, 12:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 21 » НАТО та Росія відмовились від погроз один одному та іншим і домовились про новий етап співпраці
09:34
НАТО та Росія відмовились від погроз один одному та іншим і домовились про новий етап співпраці
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

"Держави-члени Ради Росія-НАТО утримуватимуться від загрози силою або застосування сили один проти одного, так само як і проти будь-якої іншої держави, її суверенітету, територіальної цілісності або політичної незалежності в будь-якій формі, не сумісній із статутом ООН і декларацією принципів, що міститься в завершальному Хельсінському акті, якими держави-учасники керуватимуться у взаєминах", - сказано у спільній заяві, прийнятій за підсумками засідання Ради Росія-НАТО на вищому рівні в Лісабоні, повідомляє "Интерфакс".

- Медведєв стверджує, що ПРО не повинна порушити ядерний паритет

У документі також наголошується, що Рада Росія-НАТО "є форумом для політичного діалогу за будь-яких обставин і з усіх питань, включаючи ті, по яких у нас є розбіжності".

Держави-члени СРН завіряють, що твердо мають намір повною мірою задіювати механізм Ради для консультацій, досягнення консенсусу, співпраці.

"Поліпшення наших відносин допомагатиме вирішенню питань, по яких наші погляди розходяться", - мовиться в документі.

Держави - члени Ради Росія-НАТО (СРН) визнали, що безпека НАТО і Росії взаємозв'язана і заявили, що на зустрічі в Лісабоні почався новий етап співпраці, що має привести до справжнього стратегічного партнерства.

У спільній заяві Ради Росія-НАТО сказано, що держави - члени СРН "визнали, що безпека всіх держав в євроатлантичній спільноті неподільна, а також те, що безпека НАТО і Росії взаємопов'язана".

"Ми, глави держав і урядів країн - членів Ради Росія-НАТО, на зустрічі сьогодні в Лісабоні заявили, що ми почали новий етап співпраці, що має привести до справжнього стратегічного партнерства", - наголошується в документі.

Стратегічне і модернізоване партнерство, відзначають учасники Ради, грунтуватиметься на принципах взаємної довіри, транспарентності і передбаченості для того, щоб сприяти створенню загального простору миру, безпеки і стабільності в євроатлантичному регіоні.

Медведєв стверджує, що ПРО не повинна порушити ядерний паритет

Майбутня система ПРО не повинна зруйнувати ядерний паритет, що склався, заявив президент Росії Дмитро Медведєв.

"ПРО не повинна зруйнувати існуючий паритет, тому що, із зрозумілих причин, якщо в результаті протиракетної оборони ядерний баланс зміщується в ту чи іншу сторону, це спричинить гонку озброєнь", - сказав Медведєв на прес-конференції після закінчення саміту Росія-НАТО.

"У цьому сенсі ідея ПРО може бути і конструктивна, і небезпечна", - додав він.

Медведев переконаний, що система ПРО повинна бути універсальною. "Всі розуміють, що в цілому система ПРО тільки тоді представляє цінність, коли вона є універсальною, а не є тільки одним з елементів, що допомагає тим чи іншим країнам або що розповсюджується тільки на окремі театри військових дій", - заявив Медведев.

За його словами, в ході саміту "по цьому напряму була цікава дискусія". "Ми домовилися, що обов'язково продовжимо роботу", - сказав Медведєв.

Раніше лідер найбільшої опозиційної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качиньський закликав польську владу добитися від НАТО розміщення об'єктів військової інфраструктури на території держав Східної Європи. Качиньський звернув увагу на загрози безпеці демократичних держав світу, відзначивши особливу небезпеку для Польщі з боку Російської Федерації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 864 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ