Чт, 2024-03-28, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 10 » Обама звернувся до мусульман: США ніколи не воюватимуть з ісламом
14:16
Обама звернувся до мусульман: США ніколи не воюватимуть з ісламом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Перебуваючи в Індонезії, президент США Барак Обама звернувся до мусульманського світу, запевнивши, що Сполучені Штати ніколи не воюватимуть з ісламом, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Виступаючи перед шеститисячною аудиторією в Джакарті, Обама наголосив на тому, що спільним ворогом як США, так і мусульман в усьому світі є тільки терористи.

"Екстремісти, які вдаються до насильства, як і раніше, намагаються нападати на невинне цивільне населення Америки, Індонезії та інших країн світу. Я не раз говорив, що Америка не воює з ісламом і ніколи цього не робитиме. Навпаки, ми всі разом повинні прагнути до перемоги над "Аль-Каїдою" та її союзниками - які ніяк не можуть бути лідерами будь-якої релігії, тим більше такої великої світової релігії, як іслам", - зауважив американський президент.

Цю промову вже назвали одним з найважливіших програмних виступів Обами, адресованих мусульманам.

Також президент США у своєму виступі розповів про свої дитячі враження від Індонезії, в якій жив колись кілька років. "Я був дуже радий приїхати сюди. Хоча, мушу вам сказати, що президента трохи дезорієнтує відвідування місць, де він бував у дитинстві", - поділився він своїми емоціями.

В Індонезії президент США перебував недовго через хмару попелу, викинуту в повітря після виверження вулкана Мерапі. Як повідомлялось раніше, жертвами вулкану Мерапі стали вже більш як 100 людей. Хмари попелу значно ускладнили авіасполучення на острові Ява.

Про своє ставлення до мусульманського світу Обама висловлювався не раз.

Так, показовим було звернення американського президента до мусульман усього світу під час його візиту до Єгипту у червні минулого року. Тоді, виступаючи в Каїрському університеті, Обама заявив, що період підозр і непорозумінь між Заходом та ісламським світом має закінчитися.

Президент також підкреслив, що США продовжать відкриту війну з екстремізмом, який становить загрозу всьому світу і безпеці Америки. "Для нас є неприпустимими вбивства мирних людей. Хто вбив невинного, той убив усе людство, хто врятував людину, той врятував усе людство", - запевнив він.

Також у своєму виступі в Каїрі Обама наголосив, що всі нинішні проблеми з ісламськими країнами треба розв'язувати через партнерство і взаємодію. Тим часом багато політологів вважають, що суперечності між Заходом і мусульманським світом настільки глибокі, що налагодити їх не вдасться навіть Обамі.

У свою чергу, лідер терористичної організації "Аль-Каїда" Усама бен Ладен у своїй промові назвав політику американського президента ворожою до мусульман та поклав на адміністрацію США відповідальність за зростання антиамериканських настроїв у світі.

Намагаючись підтвердити своє ставлення до мусульман, Обама навіть пішов проти думки власних громадян, схвально оцінивши намір побудувати мечеть неподалік місця, де стояли вежі-близнюки.

Усі ці заходи здійсненні в межах нової доктрини національної безпеки США, яку було проголошено у травні. В ній за мету покладено глобальний діалог, а загрозами названо тероризм "Аль-Каїди", радикалізм усередині країни, кібертероризм, поширення ядерної зброї, економічні потрясіння і кліматичні зміни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 859 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ