Сб, 2024-04-20, 05:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Переводять на електронні квитки громадський транспорт Одеси
17:37
Переводять на електронні квитки громадський транспорт Одеси
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

В Одесі громадський транспорт перейде на електронні квитки. Згідно з ініціативою міської влади, електронний квиток з'явиться як в одеських тролейбусах і трамваях, так і в маршрутках, пише "Сегодня".

"Зараз чітко поставлено завдання про введення системи в наступному році, щоб перейти на безготівкову форму оплати", – розповів директор КП "Одесатранспарксервіс" Сергій Дубенко.

За його словами, електронний квиток буде являти собою звичайну пластикову картку, яку можна буде поповнювати за допомогою терміналів.

"Таку послугу практикують у різних країнах світу, і вона дуже зручна. Будь-яка людина може поповнити картку собі або своїй бабусі", – підкреслив Дубенко.

Зараз термінали з оплати за проїзд в електронному вигляді експериментально вводять в електротранспорті – перший з'явився на маршруті №21. У найближчий тиждень запрацюють вони і в інших вагонах, але поки що розплачуватися пластиковими картами будуть тільки учасники експерименту – співробітники підприємства, які тестують нову програму. У мерії кажуть, що експеримент триватиме до кінця року, і якщо він буде вдалим, то вже в 2016 році такі термінали будуть поширені повсюдно. Лише після цього буде визначена як вартість електронних карток, так і вартість проїзду.

У скільки обійдеться таке нововведення для автоперевізників, у транспортних компаніях поки що не знають, але перспективі витрат не дуже раді.

"Зобов'язати перевізника, як приватну особу, не можуть, але муніципалітет може рекомендувати внести зміни в роботу. Оскільки місто укладає договір з перевізником, від його послуг можуть відмовитися, тому транспортникові доведеться погодитися на нововведення. Враховуючи те, що у кожної компанії десятки автобусів, обійдеться модернізація недешево", – поскаржився юрист однієї з транспортних компаній Одеси Володимир.

У свою чергу водії маршруток змінам раді, мовляв, якщо оплата буде контролюватися, то зайців не залишиться.

"Та й на розрахунок з пасажирами не доведеться відволікатися", – вважає водій маршрутки Валерій Бабенко, додаючи, що це знизить випадки аварій за участю громадського транспорту.

Незважаючи на те, що вводити термінали почали на трамвайних маршрутах, керівництво КП "Одесаміськелектротранс" офіційно ситуацію поки не коментує, а ось рядові співробітники зізналися нам, що нововведенням стурбовані не на жарт.

"Зараз у країні складна економічна ситуація – весь час дорожчають комунальні послуги, підвищуються ціни на вартість продуктів і речей. При цьому весь час відбуваються скорочення. Люди залишаються без роботи і, щоб вистачало грошей на існування, влаштовуються на роботу кондукторами за 2000 гривень. Зараз цих грошей вистачає тільки на оплату квартири, але без такого заробітку літнім людям важко буде жити на одну пенсію, а у нас більшість співробітників саме пенсіонери. Якщо скасують їхні посади – люди залишаться на вулиці", – міркує співробітниця КП Валентина Петрівна.

Раніше у Києві презентували нові трамваї: обігрів, Wi-Fi і відеоспостереження.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: Електронні квитки, громадський транспорт Одеси
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ