Сб, 2024-04-20, 06:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 17 » Попалася на вживанні мельдонію й може назавжди піти зі спорту найкраща плавчиня РФ
11:30
Попалася на вживанні мельдонію й може назавжди піти зі спорту найкраща плавчиня РФ
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Черговою жертвою забороненого з початку року препарату мельдоній стала чотирикратна чемпіонка світу та призер Олімпіади з плавання росіянка Юлія Єфімова. Спортсменка, яку називають найкращою плавчинею Росії, вже одного разу була дискваліфікована за допінг. Повторне підтвердження означає для неї довічне відлучення від спорту, передає 17 березня 2016 року NEWSru.com.

Про позитивну пробу на мельдоній (мілдронат) у Єфімової повідомляє "Спорт-Експрес". Видання зазначає, що Єфімова - одна з головних надій Росії на медалі на Олімпіаді в бразильському Ріо-де-Жанейро. Інформацію підтвердило джерело у Всеросійській федерації плавання.

За даними газети, проба була взята у Єфімової поза змаганнями.

Офіційний сайт Всеросійської федерації плавання відреагував на повідомлення досить стримано: там у ніч на четвер з'явилося повідомлення про те, що жодної інформації про допінг-проби Єфімової до ЗМІ не давали.

Єфімова вже відбула одну дискваліфікацію за допінг - восени 2013 року в пробі знайшли стероїд дегідроепіандростерон. У зв'язку з пом'якшуючими обставинами термін покарання тоді склав лише 16 місяців замість стандартних двох років. Спортсменка встигла відновити кар'єру до домашнього чемпіонату світу в Казані і виграла там золото на дистанції 100 м і бронзу на 50 м брасом. На останньому турнірі Arena Pro Swim Series в Орландо вона показала найкращий результат сезону в світі на 100-метрівці брасом.

Мельдоній (мілдронат) було внесено до списку заборонених речовин Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) з 1 січня 2016 року. Він є забороненою субстанцією як в змагальний, так і поза змаганнями періоди і відноситься до класу "Гормони і модулятори метаболізму". Вважається, що препарат допомагає спортсменам швидше відновлюватися після великих навантажень.

За останні тижні у вживанні мілдронату було викрито кількох відомих російських спортсменів на чолі з тенісисткою Марією Шараповою, яка так само, як і Єфімова, постійно мешкає у США. Всесвітнє антидопінгове агентство заявляє про сто випадків позитивних тестів на мельдоній. Наразі офіційно названо тільки 14 імен, зокрема десятьох росіян. Окрім Шарапової, це фігуристка Катерина Боброва, ковзаняр Павло Куліжніков, шорт-трекіст Семен Єлістратов, волейболіст Олександр Маркін, біатлоніст Едуард Латипов, регбісти Альона та Олексій Міхальцови.

На основі перебігу цього неймовірного скандалу з'явився документальний серіал-розслідування німецьких журналістів "Секретна справа про допінг: російський відволікаючий маневр" (Geheimsache Doping: Russlands Taеuschungsmanoever), що вийшов на початку березня на каналі ARD. Один з авторів стрічки Хайо Зеппельт заявляє, що "допінг-контроль в Росії вже багато років є лише фарсом", у зв'язку з чим він передрікає російській легкій атлетиці "дуже похмуре" майбутнє.

Водночас в РФ нібито "природною" смертю несподівано померли два колишніх провідних функціонери Російської антидопінгової агенції (РУСАДА). Йдеться про екс-виконавчого директора Микиту Камаєва та В'ячеслава Сінєва, котрий в минулому обіймав посаду голови виконавчої ради Агенції.

Раніше Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал з вживанням допінгу. Це означає, що російські легкоатлети не зможуть взяти участі в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

У лютому Федерація світової легкої атлетики опублікувала список російських спортсменів, яким заборонено виступати на міжнародних змаганнях в період дискваліфікації.

Також повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін може бути пов'язаний з допінговим скандалом, в центрі якого виявилися російські атлети після Олімпійських ігор 2012 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: плавчиня РФ, мельдоній, спор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ