Пт, 2024-03-29, 12:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 12 » Порошенко: треба зміцнити коаліцію та перезавантажити уряд. ВІДЕО
19:45
Порошенко: треба зміцнити коаліцію та перезавантажити уряд. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко підкреслює необхідність збереження нинішньої коаліцій як головної політичної конструкції для впровадження реформ. Про це він заявив на форумі депутатів місцевих рад від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у суботу, 12 грудня, в Києві, передає УНІАН.

"Збереження цієї коаліцій як головної політичної конструкції для впровадження реформ та політичної стабільності є визначальним фактором для прийняття рішень, у тому числі, до речі, і кадрових рішень", - сказав він.

Порошенко зазначив, що зробить все для зміцнення коаліції, що є запорукою успіху реформ.

"Солідарність", "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина" - це і є сьогоднішня влада і ми несемо спільну відповідальність за долю країни. І наша єдність - це запорука успіху реформ", - заявив він.

"Я робив, роблю і буду робити все від мене залежне для того, щоб зміцнювати коаліцію", - додав Порошенко.

Також він анонсував перезавантаження уряду, тому що не всі міністри виправдовують очікування суспільства.

"Перезавантаження уряду буде, тому що не всі міністри сьогодні виправдовують і відповідають тим критеріям, яких чекає від них українське суспільство", - заявив він.

Крім того, президент упевнений в необхідності продовження процесу децентралізації в найближчі тижні.

"Моє тверде переконання в необхідності прийняття і продовження процесу децентралізації, передачі реальної влади на місцях, буде зроблено в найближчі тижні", - сказав він.

Порошенко: зміни до Конституції щодо децентралізації та судової реформи - питання найближчого місяця

Петро Порошенко відзначає, що зміни до Конституції щодо децентралізації та судової реформи - питання найближчого місяця.

Говорячи про зміни до Конституції в частині правосуддя, він сказав: "Ухвалення цих конституційних змін разом з конституційними змінами по децентралізації - це питання найближчих тижнів. Максимум – місяць".

"Довго запрягали, але тепер ми маємо швидко їхати", - додав Порошенко.

Водночас, він висловив думку, що отримати рішення щодо питання децентралізації "буде дуже непросто". "Бо в силу об`єктивних і часто непереборних обставин, воно тісно пов`язане з дипломатичною боротьбою повернення під суверенітет України тимчасово окупованих районів Донбасу", - додав президент.

Президент виступає за скасування суддівської недоторканності

Петро Порошенко виступає за скасування суддівської недоторканності.

Президент відзначив, що виникла потреба в серйозних конституційних змінах в частині правосуддя. "Найважливіші їхні складові - очищення та оновлення суддівського корпусу через персональне тестування, жорсткий контроль за видатками кожного окремого судді на предмет їхньої відповідності доходів. Все просто. Скасування суддівської недоторканності", - сказав він.

Порошенко додав, що одночасно необхідно забезпечити незалежність суддівського корпусу від політичних впливів.

"Захистіть суддів від корупції шляхом скасування недоторканності і запровадження швидкого і ефективного контролю за деклараціями. І захистіть від політичних впливів. І вимагайте ефективного, справедливого правосуддя", - сказав президент.

Питання про зміну формату коаліції зараз не стоїть - Луценко

Член Центральної ради партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", лідер фракції БПП у Верховній Раді України Юрій Луценко заявляє, що на сьогоднішній день питання про зміну формату коаліції не стоїть.

"Парламент зараз знаходиться в точці турбулентності. Парламентська коаліція насилу знаходить можливість голосувати за надзвичайно важливі закони", - сказав Луценко і підкреслив необхідність командної роботи у ВР.

Луценко запевнив, що фракція БПП "була і залишається партнером "Народного фронту", "Самопомічі" та "Батьківщини" як складових парламентської коаліції".

"Хочу ще раз заявити, що ніяких інших форматів для роботи над будівництвом європейської України не існує", - сказав лідер фракції.

Луценко підкреслив, що голосування в парламенті за відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра не відбудеться, і не виключив оновлення Кабінету міністрів.

"Наша позиція в кінці цього політичного року полягає в тому, щоб відкинути політичні маневри, виверти і комбінації і сказати прямо: спочатку депутати повинні сформувати політику, завдання уряду на наступний рік - за Податковий кодекс із зменшенням податків, значним зменшенням податків протягом наступних трьох років. Друге - прийняти бюджет України... І тільки після того, як це завдання на наступний рік буде сформовано, ми можемо почати говорити про перестановки в уряді", - сказав Луценко.

За його словами, "ми допускаємо, що доведеться змінити неефективних міністрів у Кабінеті міністрів України".

"Все це повинно бути зроблено в наступні три тижні: новий Податковий кодекс, новий бюджет і оновлення уряду", - сказав Луценко.

При цьому, підкреслив він, "мова не йде про голосування за відставку прем'єр-міністра України".

Луценко зазначив, що "сьогоднішня арифметика в парламенті є однозначною: іншої коаліції не існує, і гіршим варіантом для цілої держави був би варіант, який часто підкидають безвідповідальні політики в інтересах олігархів, - зняти прем'єра і не обрати нового".

Нагадаємо, пізно увечері 11 грудня депутати фракції "Народний фронт" прийшли на Банкову на зустріч з президентом Петром Порошенко. Нардепи стверджують, що зустріч фракції з президентом пройшла конструктивно і про відставку Яценюка не йдеться.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: зміцнення коаліції, порошенко, перезавантаження уряду
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ