Ср, 2024-05-08, 04:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Порошенко: вибори на окупованому Донбасі неможливі. ВІДЕО
16:07
Порошенко: вибори на окупованому Донбасі неможливі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко наголошує, що проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за наявності в регіоні окупаційних військ неможливе, пише Інтерфакс-Україна.

"Щодо заяви посла Німеччині та відповідного інциденту біля посольства, тут моя позиція є такою: проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних іноземних військ є абсолютно неможливим", - сказав Порошенко під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом у Києві в четвер, 9 лютого, відповідаючи на запитання журналістів у зв'язку з інцидентом біля посольства ФРН у Києві після заяви німецького посла про вибори на Донбасі.

За словами Порошенка, не можна порівнювати ситуацію на сході України з тією ситуацією, яка мала місце в Німецькій Демократичній Республіці, оскільки там іноземні війська були на території країни з її згоди.

"Можна провести паралелі з російською базою в Севастополі, ми багато разів проводили вибори, коли російські війська з дозволу України були присутні на базі в Севастополі. І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують "просунути" проведення виборів під дулами автоматів", - наголосив президент України.

Порошенко додав, що абсолютно неприйнятною є поведінка народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка, яка є його особистою позицією.

"Вона (позиція – ред.) була засуджена, наскільки мені відомо, фракцією і не відображає позиції політичної сили", - зазначив глава держави.

Петро Порошенко також заявив, що найближчим часом відбудеться його візит до США, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Вашингтоні проведе переговори з підготовки цього візиту.

"Ми домовилися (в телефонній розмові з президентам США Дональдом Трампом – ред.), що відбудеться найближчим часом мій візит до США, і для технічної підготовки цього візиту ми також домовилися, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідає Вашингтон і проведе необхідні переговори із цього приводу", - сказав Порошенко.

У свою чергу фракція "Блок Петра Порошенка" засудила поведінку Олексія Гончаренка.

"Засудили його поведінку. Те, що він зробив, неправильно", - сказав керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів журналістам у кулуарах Верховної Ради.

Як повідомлялося, нардеп Гончаренко написав червоною фарбою на фрагменті Берлінського муру біля посольства Німеччини в Києві слово Nein! ("ні" – ред.). Парламентар заявив, що зробив це на знак протесту проти заяви німецького посла Ернста Райхеля про можливість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до виведення звідти російських військ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про початок кримінального провадження за фактом хуліганських дій нардепа Гончаренка біля посольства Німеччини в Києві.

"За фактом хуліганських дій біля посольства Німеччини прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ч.1 ст.296 КК України (хуліганство). Органами столичної прокуратури буде забезпечено повне, об'єктивне та неупереджене розслідування цього факту", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Санкції проти Росії має супроводжувати діалог, – прем'єр Греції

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас відзначає, що введені відносно Російської Федерації санкції мають на меті спонукати РФ сісти за стіл переговорів і знайти шляхи вирішення конфлікту з Україною. Про це він сказав на спільній з президентом України Петром Порошенко прес-конференції після переговорів.

"Ми вводимо санкції, щоб поговорити і знайти шляхи вирішення питання", – сказав Ципрас.

Він зазначив, що санкції вплинули на економіку Греції, але у країни "є міжнародний досвід щодо запровадження санкцій".

"З одного боку ми розуміємо потребу в тому, щоб було вироблено певну реакцію на події, але з іншого боку ми вважаємо, що всі санкції повинні супроводжуватися певними заходами, ми повинні пропонувати певний вихід із ситуації, яка склалася, ми повинні вести діалог", – сказав Ципрас.

При цьому він підкреслив, що "не можна вводити санкції просто як покарання, ми не хочемо цього і не говоримо про це".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: окупований Донбас, неможливі, вибори, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ