Вт, 2024-04-23, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 3 » Потерпілий у справі Пукача журналіст Подольський стверджує, що Кравченка вбили
20:04
Потерпілий у справі Пукача журналіст Подольський стверджує, що Кравченка вбили
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Існує низка аргументів, які підтверджують версію, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко не чинив самогубства, заявив журналіст Олексій Подольський, який проходить як потерпілий у справі Олексія Пукача, повідомляє газета "Сегодня".

Журналіст опублікував відомості з кримінальної справи щодо розслідування загибелі Кравченка навесні 2005 року. За його словами, "експертизи, відповідаючи на питання, хто стріляв, не стверджують, а припускають, що двічі стріляв сам Кравченко, причому, ймовірно, правою рукою".

"При цьому на ній взагалі немає слідів крові. Експерти вважають: це тому, що він, мовляв, лівою рукою (залитою кров'ю) закривав праву. І на підлозі під підборіддям - величезна калюжа крові", - зазначив Подольський. "Більше того, кров не потрапила на праву руку навіть після другого пострілу, зробленого впритул до скроні. Чому так - експерти не пояснюють", - заявив журналіст.

"Далі, на руках після пострілів обов'язково залишаються сліди порохових газів. Але про такі сліди у справі - ні слова", - сказав Подольський. Крім того, він зазначив, що "Кравченко, судячи зі слідів, стріляв з одного місця, але одна гільза опинилася там, де й мала була бути, а друга - в іншому кутку сараю, та ще й у кошику для сміття".

"Експерти припустили: вона, мовляв, зрикошетила від стіни. Але коли у вигляді експерименту 9 разів повторили постріли Кравченка, то всі 9 гільз опинилися там, де перша. І жодна не торкнулася стін сараю", - заявив Подольський. Також журналіст зазначив, що "на підлозі біля ніг Кравченка знайдено два нестріляних патрони, причому жоден не давав осічки".

"Але головне, що ні на цих патронах, ні на тих, що залишилися в магазині і стволі пістолета, ні на гільзах немає жодного відбитку пальців... А будь-хто, хто мав справу зі зброєю, знає, що зарядити магазин, зарядити зброю, не залишивши відбитків, неможливо", - сказав він.

Крім того, за словами Подольського, "згідно з експертизою, передсмертна записка Кравченка написана кульковою ручкою на листку, вирваному з блокнота".

"Також експерти стверджують, що написана вона була безпосередньо напередодні смерті. Кравченко зі своєї оселі не відлучався з вечора. Однак навіть ретельні пошуки не дали результату: ні ручки, якою писалася записка, ні блокнота, звідки вирвано аркуш, не знайшли", - сказав журналіст.

"Відповідь на цю загадку може бути проста: ці речі не належали покійному і їх забрали з собою вбивці", - заявив він. "Є ще низка ознак того, що самогубства не було. Є свідки, які кажуть, що Кравченко ніколи не став би стріляти у підборіддя. Він не раз за подібний постріл критикував генерала Кочегарова, який стріляв у себе", - додав Подольський.

Нагадаємо, слідство встановило, що Пукач одержав наказ убити журналіста Георгія Гонгадзе від екс-голови МВС Кравченка.

Звинуваченого в організації вбивства Гонгадзе Пукача було затримано 21 липня 2009 року в одному із сіл Чуднівського району Житомирської області. 17 вересня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства у справі Пукача до 14 грудня 2010 року.

Як відомо, слідчу групу у справі про вбивство Гонгадзе замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко. А 7 жовтня Верховний суд України продовжив до 8 грудня арешт Пукача.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, згодом у лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 849 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ