Чт, 2024-04-18, 10:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 17 » Про Мюнхенську конференцію з безпеки - вісім фактів
16:32
Про Мюнхенську конференцію з безпеки - вісім фактів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 

Про Мюнхенську конференцію з безпеки - вісім фактів

Хоча Мюнхен і є столицею Баварії, але у календарі світових політичних подій місто якоїсь особливої ролі майже не відіграє. Щорічним винятком є лише лютий. 8 запитань і відповідей щодо Мюнхенської конференції з безпеки.

1. Що робить Мюнхенську конференцію з безпеки такою значимою?

Мюнхенська конференція з питань безпеки є унікальною платформою у світі для міжнародної еліти безпекової політики. В жодному іншому місті не збирається так багато представників урядів різних країн, у тому числі і тих, які ворогують, а також експертів на такій тісній території. У своєму новому рейтингу Пенсильванський університет у США четвертий раз поспіль називає її найкращою ThinkTank-конференцією у світі. Значення полягає не лише у програмі заходу. Важливішим багато хто оцінює можливість політичних гравців неформально спілкуватися у коридорах і кімнатах, знайомитися, зондувати позиції, проводити "червону лінію".

2. Хто приїде на Мюнхенську конференцію з безпеки?

У Баварії розраховують, що приїде понад 500 учасників високого рангу з усього світу. Німецький уряд представлятимуть серед іншого міністр закордонних справ Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel), очільниця оборонного відомства Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen), міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр (Thomas de Maiziere) і міністр з питань економічної співпраці та розвитку Ґерд Мюллер (Gerd Müller). Загалом очікується, що на захід прибудуть 16 глав держав, 15 очільників урядів, 47 міністрів закордонних справ, 30 міністрів оборони, 59 представників міжнародних організацій і 65 керівників підприємств. Це буде одна з перших можливостей познайомитися з новою американською адміністрацією. З Вашингтона зголосилися приїхати віце-президент Майк Пенс, міністр оборони Джеймс Меттіс, міністр з внутрішньої безпеки Джон Келлі. Також на заході очікуються урядовці високого рангу з Росії та Китаю. Бере участь у конференції й президент України Петро Порошенко. Своєрідним подразником конференції є те, що можна спостерігати також і гостей з таких різних таборів, як, наприклад, міністри закордонних справ Саудівської Аравії та Ірану.

3. Що є темами Мюнхенської конференції з безпеки?

Напередодні конференції оприлюднена основа для дискусії - Мюнхенська безпекова доповідь містить заголовок "Постправда", "постзахід", "постпорядок?" Центральними темами є дедалі більша непевність після обрання Дональда Трампа президентом США і широко розповсюджене відчуття переходу до нового світового порядку - щодо чого ніхто точно не знає, як воно у підсумку виглядатиме. Конкретно ітиметься поряд з майбутнім трансатлантичних відносин про українську кризу і відносини Заходу з Росією. Також темою стане безпекова ситуація в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, не в останню чергу у Північній Кореї. На порядку денному стоять дискусія про кібербезпеку, питання екстремізму та тероризму, а також війна і мир на Близькому Сході. Деякі учасники і гості подіумних дискусій вже бачилися перед безпековою конференцією під час зустрічі міністрів закордонних справ Великої двадцятки у Бонні і зустріччю міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі. А наступного тижня вони знову сидітимуть поруч у Женеві на переговорах з питань мирного урегулювання конфлікту в Сирії.

4. Де відбувається Мюнхенська конференція з безпеки?

Незвично для конференції такої величини і такої великої кількості представників урядів з усього світу - посеред Мюнхена: у розкішньому готелі "Баварський двір" (Bayerischer Hof). Хоча він з його 340 кімнатами, з яких 65 сьютів і 40 приміщень для проведення різних заходів, і не є маленьким, але там яблуку не буде де впасти. Утім, учасники цінують приватність готелю і центральне розташування. Близько 700 штатних працівників готелю на час проведення заходу отримають підтримку з боку ще 250 осіб додаткового персоналу. Bayerischer Hof вважається, випереджаючи берлінський готель Adlon, готелем з найбільшим оборотом у Німеччині. Конференція з питань безпеки лише додатково закріпить цей результат. По-перше, за допомогою самої конференції, через яку всі номери готелю викуплені, та щодня будуть накриватися столи на 1500 прийомів їжі, 16 тисяч чашок кави та близько 2000 пляшок пива. А по-друге, через безкоштовну рекламу: готель упродовж трьох днів перебуватиме у центрі уваги світових ЗМІ - це унікальна медійна присутність.

5. Як гарантується захист конференції?

Довколо готелю створюється безпекова зона, доступ до якої відкритий лише для тих, хто зможе підтвердити акредитацію, або право туди проходити. Торік для захисту конференції було задіяно близько 3700 поліцейських. Цього року їхня кількість, за даними правоохоронців, дещо збільшиться. Якщо порівнювати з 24 тисячами поліцейських, які 2007 року дбали про безпеку саміту Великої сімки у віддаленому палаці Ельмау, то мюнхенський масштаб гарантування захисту конференції видається доволі економним.

6. Очікуються демонстрації?

Як і щороку, цього разу також подано заявки на протестні демонстрації до Мюнхенської конференції, загалом їх дев'ять. Торік "Союз дій проти безпекової конференції НАТО" організував найбільшу кількість учасників: близько трьох тисяч. Також і цього року союз планує демонстрацію та мітинг, як вони кажуть, "проти підбурювачів війни у Мюнхені, проти озброєння, проти пропаганди війни і підготовки війни". У готелі, де відбуватиметься безпекова конференція, навряд чи помітять демонстрацію, що відбудеться в суботу в другій половині дня.

7. Відколи існує безпекова конференція?

Мюнхенська конференція з питань безпеки була започаткована 1963 року, тоді це ще називалося "Зустрічі з військової справи". Батьками-засновниками були німецький видавець Евальлд фон Кляйст (Ewald von Kleist) - прибічник спротиву проти Адольфа Гітлера у "третьому рейху" і фізик угорського походження з європейським корінням Едвард Теллер, котрий у США став одним з батьків водневої бомби. Конференція згодом змінила свою назву на "Сесію з військової справи", а потім на Мюнхенську конференцію з питань безпеки. Упродовж понад 50 років порядок денний заходу від спершу суто трансатлантичних тем розширився до більш глобальних безпекових питань.

8. Як фінансується конференція?

Мюнхенська конференція з питань безпеки подає себе як незалежний захід. Однак Фонд Мюнхенської безпекової конференції, котрий її організовує, має зиск від державних доплат. Згідно з відповіддю федерального уряду на запит депутатів Лівої партії, 2015 року йшлося про проектні виплати обсягом 500 тисяч євро, а також кошти, спрямовані на персонал та матеріальні витрати обсягом близько 700 тисяч євро. Крім того, безпекова конференція також спонсорується і з боку великих німецьких і міжнародних підприємств.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: Мюнхенська конференція з безпеки, факти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ