Чт, 2024-04-25, 20:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 2 » Путін негайно влаштував Трампу "випробування" шляхом атак на Україну - Foreign Policy
15:01
Путін негайно влаштував Трампу "випробування" шляхом атак на Україну - Foreign Policy
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Адміністрація Трампа зіткнулася з першим великим випробуванням на міжнародній арені: шквал російських артилерійських снарядів і ракет продовжує накривати українські сили на суперечливому сході країни", - пише в блозі The Cable журналу Foreign журналіст Пол Маклір. "В результаті заново розгорівся "заморожений конфлікт", з неділі загинуло близько десятка українських вояків", - йдеться в статті. Тим часом у суботу відбулася перша телефонна розмова президентів Трампа і Путіна.

"Українські сили також, як видається, просуваються вглиб нейтральної смуги, - пише автор. - Схоже, це спроба посилити свої можливості торгу на випадок, якщо їм знову доведеться повернутися за стіл переговорів на слабшій позиції".

У Києві та в державах-членах НАТО побоюються, що Трамп укладе з Москвою угоду, яка буде припускати ослаблення американської підтримки українського уряду і потенційно збільшить свободу рук Росії в її спробах дестабілізувати Україну, передає Маклір.

"Один співробітник оборонного відомства США сказав в інтерв'ю Foreign Policy на умовах анонімності, що Пентагон давно очікував загострення російської агресії в Україні, оскільки Москва намагається вирахувати, "чого вона може досягти" за адміністрації Трампа", - пише автор.

Видання також наводить слова Александра Вержбоу, який до минулого року був заступником генсека НАТО. Він заявив, що нові бої і повідомлення про обстріл українського транспортного літака російською стороною - знак, що "росіяни не готові здійснювати будь-які миролюбні жести на місцях".

Вержбоу припускає, що Кремль "намагається влаштувати випробування новій адміністрації - подивитися, чи дистанціюється вона від Києва, а також дати зрозуміти Петрові Порошенку, що йому доведеться укласти максимально гарну угоду з Росією, а така угода, зрозуміло, стане його політичним крахом".

"Співробітник американського оборонного відомства сказав, що у Москви мало резонів для практичного здійснення Мінської угоди про припинення вогню", - продовжує журналіст. Джерело сказало: "Все це робиться за чітким розрахунком, щоб на "політичному тілі" України існувала ця незагойна, кривава рана, яка дозволить [Росії] маніпулювати ситуацією і політикою країни і тим самим утримувати Україну на пострадянській клептократичній орбіті".

Поточні бої на сході України - "перевірка, покликана з'ясувати, чи добре Вашингтон і Європа будуть координувати" свої дії в умовах кризи, зауважує Френклін Холкомб (Institute for the Study of War).

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1878 | Додав: adminA | Теги: Путін, Україна, Трамп, атаки, Foreign Policy
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ