Сб, 2024-04-27, 04:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 17 » Рада скасувала узгодження держзакупівель: тендери стануть менш прозорими
17:18
Рада скасувала узгодження держзакупівель: тендери стануть менш прозорими
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Верховна Рада скасувала обов'язкове узгодження здійснення державних закупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку та торгівлі. За прийняття в цілому законопроекту №7532 проголосував 231 депутат при мінімально необхідних 226. Рада вилучила відповідні норми із закону "Про здійснення державних закупівель", повідомляють "Українські новини".

Також Рада розширила перелік, за яким замовник може застосовувати цю процедуру, зокрема до переліку ввійшли закупівлі на товарних біржах і закупівлі при припиненні господарської діяльності, зокрема й у разі банкрутства.

Крім того, Рада розширила перелік умов договору про закупівлю, які можуть змінюватися до виконання сторонами своїх зобов'язань у повному обсязі.

Якщо чинне законодавство передбачає єдину умову - скорочення обсягів закупівлі, то парламент також встановив ще низку умов - зміна ціни товару (у разі якщо це не призведе до збільшення суми договору і відбулося не раніше 3 місяців після його підписання), збільшення строку дій договору та виконання його зобов'язань у разі об'єктивно підтверджених обставин, у тому числі й форс-мажорних.

Рада передбачила підвищення штрафи для посадових осіб, які порушують законодавство, що регулює процедуру державних закупівель, з 300-700 (5,1-11,9 тис гривень) не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян до 700-1 000 (11,9-17 тис гривень) неоподатковуваних мінімумів.

Разом з цим якщо порушник повторить подібні дії протягом року після накладення штрафу, на нього накладається повторний штраф, що підвищується з 700-1 000 (11,9-17 тис гривень) не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян до 1 000-1 500 (17-25,5 тис гривень) неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, депутати відмовилися від свого наміру зобов'язати державні підприємства під час проведення процедур закупівель керуватися нормами порядку, затвердженого урядом, замість закону "Про здійснення державних закупівель".

Також депутати скоротили кількість документації про держзакупівлі, яка має неодмінно оприлюднюватися, зокрема документацію конкурсних торгів, а також протоколи розкриття конкурсної документації.

Віце-спікер Микола Томенко під час другого читання зазначив, що скорочення публікованих документів робить процедуру держзакупівель менш прозорою і ускладнює можливість оскарження процедур, і запропонував залишити норми чинного законодавства, але депутати не підтримали цієї пропозиції.

Водночас депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна самооборона", колишній голова Фонду державного майна Олександр Бондар вважає, що скорочення парламентом кількості документації про державні закупівлі для оприлюднення сприяє нецільовій розтраті державних коштів. Про це він сказав на засіданні Ради.

Депутат підкреслив, що скорочення парламентом такої документації для оприлюднення при прийнятті законопроекту №7532, яким Рада скасувала обов'язкове узгодження держзакупівель в одного учасника в Міністерстві економічного розвитку й торгівлі, призведе до неможливості довідатися про ситуацію, що відбувається в сфері держзакупівель.

"Я думаю, що більшість взяла на себе зараз відповідальність за той дерибан, що зараз буде відбуватися з бюджетними коштами. Я вас із цим вітаю", - сказав він.

Бондар зазначив, що Рада, проголосувавши за відповідний законопроект, передбачила норми, що сприяють непрозорості законодавства в сфері держзакупівель.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 871 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ