Пт, 2024-03-29, 17:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 25 » РНБО затвердила санкційний список причетних до тортур українців в РФ
20:51
РНБО затвердила санкційний список причетних до тортур українців в РФ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рада національної безпеки і оборони України затвердила санкційний список проти осіб, причетних до організації, незаконного затримання та ув`язнення української льотчиці Надії Савченко і режисера Олега Сенцова.

Про це у п'ятницю 25 березня повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"РНБО затвердила санкційний Список Савченко-Сенцова", - повідомив він у Twitter.

До санкційного списку осіб, причетних до організації, незаконного затримання та ув`язнення в РФ льотчиці Надії Савченко, режисера Олега Сенцова та інших українців, включено прізвища керівників Федеральної служби безпеки Російської Федерації, Слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військовослужбовців та інших посадовців.

"У п’ятницю відбулося засідання РНБО, на якому було розглянуто та одностайно підтримано питання застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян", - наголосили в прес-службі РНБО.

Так, у відомстві зазначили, що санкції безстроково застосовуються до осіб, які скоїли злочини проти громадян України: Савченко, Сенцова та інших патріотів.

"До списку внесені особи, які причетні до викрадання, незаконного затримання, катування, до фальшування справ, організації та проведення замовних та нікчемних з правової точки зору "вироків" російських судів. Серед осіб, які увійшли до санкційного списку: керівники та працівники ФСБ, слідчого комітету РФ, прокуратури, суддівського корпусу, військові та інші", - йдеться у повідомленні.

Під час засідання президент України Петро Порошенко наголосив, що "Україна ніколи не визнає "вироків" російських судів стосовно незаконно затриманих українських патріотів".

Також президент доручив розширити санкційний список за рахунок громадян Росії, причетних до переслідування українських громадян, зокрема, кримських татар на тимчасово окупованій території АР Крим.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпорядженням від 23 березня схвалив та вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування обмежувальних заходів до фізичних осіб, які причетні до протиправних дій стосовно Савченко.

Нагадаємо, 22 березня Донецький міський суд Ростовської області (Російська Федерація) засудив українську льотчицю Надію Савченко до 22 років позбавлення волі. Термін покарання рахується з моменту арешту, 30 червня 2014 року. При цьому Савченко у термін покарання зараховано перебування під вартою з 30 червня 2014 року. Отже, Савченко повинна провести в колонії 20 років.

18 березня, польські ЗМІ опублікували список осіб – причетних до справи щодо української льотчиці Надії Савченко, над якою у Росії проходить судилище – стосовно яких пропонується запровадити санкції. Список налічує 46 прізвищ. Президент України Петро Порошенко 18 березня заявив про підготовку нового списку осіб, щодо яких має бути запроваджено санкції через їхню причетністю до тортур 11 українських політв'язнів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: санкційний список, тортури українців, РФ, РНБО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ