Пт, 2024-04-19, 01:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 19 » США передали Україні військове майно і обіцяють ще 658 млн дол. ВІДЕО
13:34
США передали Україні військове майно і обіцяють ще 658 млн дол. ВІДЕО
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

18 грудня на військовому секторі аеропорту "Бориспіль", в рамках міжнародного військового співробітництва між Україною та США, відбувся другий етап передачі матеріально-технічних засобів для потреб Повітряних Сил ЗСУ.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, делегацію Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія очолював генерал-майор Національної гвардії США Девід Болдуін.

Іноземні представники доставили в Бориспіль кілька десятків коробок із засобами спеціального захисту, масками і шоломами. За словами генерала, військово-технічне співробітництво між нашими країнами матиме продовження.

"Командування Національної гвардії США і керівництво нашої держави всіляко підтримують прагнення України до контролю над власними територіями і сприятимуть встановленню миру у вашій країні, допомагаючи Збройним Силам", - зазначив представник Нацгвардії США.

Напередодні генерал Болдуін вже провів низку зустрічей з представниками Міністерства оборони України, де були задекларовані подальші спільні шляхи реформування ЗСУ за стандартами армій країн-членів НАТО.

США виділять Україні 658 млн доларів на потреби нацбезпеки

Президент США Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування, у якому значно збільшена загальна сума витрат, передбачених для України.

Як повідомили в прес-центрі посольства України в США, обсяг асигнувань Держдепартаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік складе не менше 658,185 млн доларів - на 145 млн доларів більше початкового запиту.

"Сукупно кошти, які виділяються Держдепартаменту і Міністерству оборони США і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити суму в 300 млн доларів, яка була закладена в бюджеті на потреби національної оборони", - йдеться в повідомленні.

Ці асигнування включають також 250 млн доларів, що виділяються Україною через Міноборони США і можуть бути спрямовані зокрема на проведення навчань, надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичну підтримку, поставки та послуги, розвідувальну підтримку сил та структур національної безпеки України

Як відомо, даний документ також містить положення, які скасовують нафтове ембарго, яке діяло протягом 40 років. У перспективі це має сприяти посиленню енергетичної безпеки країн Європи, в тому числі зменшення залежності України від поставок російських енергетичних ресурсів.

Раніше помічниця міністра оборони США Елісса Слоткін заявила, що до 2020 року українська армія буде переведена на стандарти НАТО, і США будуть сприяти цьому.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 690 | Додав: adminA | Теги: США, Україна, 658 млн дол, військове майно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ