Пт, 2024-04-19, 01:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Суд може змінити Луценку запобіжний захід.
16:04
Суд може змінити Луценку запобіжний захід.
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Попереднє засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка відбудеться 23 травня о 11.00 в Печерському суді, повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін. При цьому він підкреслив, що офіційного повідомлення про дату початку слухань захист Луценка ще не отримував.

За інформацією джерела "Інтерфакс-України", Печерський районний суд на попередньому засіданні може змінити екс-міністрові внутрішніх справ Луценку запобіжний захід.

- БЮТ і НУ-НС закликають депутатів вимагати зміни запобіжного заходу Луценку
- Депутати вимагають від суду негайно випустити Луценка з-під варти

Як заявили в Генпрокуратурі, оскільки кримінальну справу щодо Луценка передано до суду для розгляду по суті, то на попередньому засіданні, коли вирішуються процесуальні питання, може бути подано таке клопотання, і суд тоді зможе змінити запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд або на інший запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

При цьому у відомстві підкреслили, що це питання наразі вже не перебуває в компетенції слідчого Генпрокуратури.

Тим часом Ірина Луценко заявила, що екс-голова МВС наполягає на особистій участі в судовому засіданні. "Луценко написав заяви на командира конвойного полку і головного лікаря київської лікарні швидкої допомоги з вимогою особисто бути присутнім на судовому засіданні", - сказала дружина екс-міністра.

Дружина екс-міністра також зазначила, що Луценко повністю відповідальний за свій стан здоров’я й усвідомлює всю загрозливу ситуацію. "На сьогодні його стан залишається тяжким. Він не встає з ліжка, вага знижується", - сказала Ірина Луценко.

"Водночас чоловік намагається берегти сили, аби взяти особисту участь у судовому засіданні. Для цього він дозволив вводити йому через крапельниці амінокислоти, розріджену жирову емульсію і глюкозу, аби зупинити підвищення рівня ацетону в організмі", - повідомила вона.

"Дякуючи усім небайдужим, Луценко не припиняє голодування, вживаючи лише воду", - наголосила дружина екс-міністра.

Нагадаємо, що після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив Луценка під вартою, продовживши його арешт до 27 травня, екс-міністр заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування. Він запевняє, що не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання запобіжного заходу щодо нього.

Останні дні стан здоров'я Луценка значно погіршився, хоча в ГПУ запевняли про зворотнє. Проте 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що оголошення Луценком голодування є "нічим іншим, як ретельно продуманим тиском на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності та впливу на судочинство".

17 травня Генеральна прокуратура передала справу Луценка до Печерського суду Києва.

БЮТ і НУ-НС закликають депутатів вимагати зміни запобіжного заходу Луценку

Фракції "БЮТ-Батьківщина" та "Наша Україна – Народна самооборона" звертаються до Верховної Ради з проханням закликати Генпрокуратуру змінити запобіжний захід екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Як передає УНІАН, про це від імені двох фракцій заявила народний депутат від НУ-НС Ірина Геращенко.

"Ми звертаємося до колег-депутатів забути про політичну належність, бути людьми і звернутися до Генеральної прокуратури, до влади з вимогою змінити запобіжний захід Юрію Луценку. Це вже стає проблемою не тільки його родини і його колег, а й проблемою всієї України", - сказала вона.

Геращенко наголосила, що тримання під вартою Луценка виглядає цинічним, і це визнають опоненти, оскільки він не становить суспільної небезпеки.

"І в цей час на волі перебуають ті, хто стріляв по натовпу у Львові, випустили Комарницького, який не лише розікрав Київ, а й був затриманий за розбійний напад", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, що раніше підтримку Луценку висловили і його соратники, й громадські діячі. Вони закликали екс-міністра припинити голодування, бо це все одно занадто слабка протидія владі.

Так, зокрема до припинення голодування арештованого екс-голову МВС закликали голова УПЦ Київського патріархату Філарет, колишній предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар та колишній політв’язень Левко Лук’яненко.

До цього Луценка також закликали екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та діячі культури – письменники Іван Драч, Василь Шкляр, Світлана Поваляєва, видавець Іван Малкович, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко та співачка Марія Бурмака.

У свою чергу голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) також заявив, що "ми мусимо врятувати життя Юрія Луценка".

Крім того, депутат від НУ-НС В’ячеслав Кириленко розповів, що серед депутатів опозиції здійснюється збір підписів під зверненням до Луценка з проханням припинити голодування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 886 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ