Чт, 2024-04-25, 07:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 27 » Суд залишив Луценка за ґратами без жодних підстав
16:25
Суд залишив Луценка за ґратами без жодних підстав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Суд у кримінальній справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесли на 9 червня на 10:00 ранку. Про це рішення Печерського райсуду Києва оголосив суддя Сергій Вовк, порадившись із колегами, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Учасники процесу раніше звернулися до суду з клопотанням про перенесення засідання у зв'язку з тим, що відсутній адвокат обвинувачуваного Леоніда Приступлюка. Таким чином суд задовольнив клопотання Приступлюка, в якому він наголошував на неможливості продовжувати сьогодні судове засідання за відсутності одного зі своїх захисників.

Також Луценко попросив суд перенести справу у зв'язку з поганим самопочуттям. Він зазначив, що його цього дня розбудили о 6 ранку, щоб доставити в будівлю Печерського суду Києва зі слідчого ізолятора.

Екс-голова МВС заявив, що в нього на даний момент болить спина. Він також звернув увагу на те, що лікарі рекомендують йому не більше 2 годин бути в стоячому чи сидячому положенні. Суддя поцікавився в конвою, чи присутній у залі суду лікар, який міг би зробити Луценкові масаж на місці. Але екс-міністр від масажу на місці відмовився, зазначивши, що "це вже буде просто знущанням".

Адвокат екс-глави МВС Ігор Фомін після засідання суду сказав журналістам, що суддя Вовк фактично ухвалив рішення щодо безстрокове утримання Луценка в СІЗО. "Остання дата, яка в нас є, - це 26 травня. Суд у своєму рішенні не побачив підстав для зміни йому запобіжного заходу, тобто, по суті, прийняв безстрокове рішення", - заявив Фомін.

Він підкреслив, що це "суперечить практиці Європейського суду з прав людини". Крім того, це суперечить рішенню пленуму Верховного Суду України про вмотивованість будь-якого судового рішення, сказав адвокат. "Будь-яке рішення суд повинен обґрунтувати", - наголосив Фомін.

Також Фомін повідомив, що відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу суд не зобов'язаний інформувати про рішення, ухвалені під час попереднього засідання. "Суд не зобов'язаний давати нам рішення попереднього судового засідання, але воно є в матеріалах справи. Ми будемо з ним знайомитися, будемо фотографувати, тому що далі заявлятимемо клопотання і наполягатимемо на своїх позиціях", - сказав він.

Раніше в четвер джерело в силових структурах заявило, що Луценка не відпустять у п'ятницю з Лук'янівського слідчого ізолятора, бо постановою Печерського районного суду йому не змінено запобіжного заходу, і він залишиться під арештом до завершення судового слідства. Цю інформацію підтвердив відділ зв'язків зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби.

Водночас депутат Гримчак заявив, що термін утримання екс-міністра під вартою поки що не продовжено. "23 квітня Апеляційний суд Києва встановив Луценку термін утримання під вартою по 26 травня. 23 травня суд розглядав цю проблему, і у рішенні суду йшлося, що жодних обставин для зміни запобіжного заходу немає. Тобто ми вважаємо, що суд таким чином просто підтвердив рішення апеляційного суду в минулому", - пояснив депутат.

"Навіть якщо хтось вважає інакше, у нас є рішення Європейського суду "Харченко проти України", де була схожа ситуація, там це вважається порушенням", - додав Гримчак.

Як повідомлялося, Печерський суд у понеділок призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням Луценка на 11.00 27 травня і не знайшов підстав для зміни йому запобіжного заходу: екс-міністр залишається під вартою. З будівлі Печерського районного суду Києва Луценка доправили до слідчого ізолятора, а не до лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД), де він перебував раніше.

"У СІЗО Юрій Луценко подав офіційну заяву про відмову від голодування з 24 травня 2011 року. Процес виходу з голодування триватиме під контролем медичних працівників слідчого ізолятора", - повідомляла Державна пенітенціарна служба.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка - середнього ступеня тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

До Луценка з проханням припинити оголошену ним акцію голодування звернулися глава Української православної церкви - Київський патріархат Філарет, екс-глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, діячі культури і звичайні українці, які надсилають свої листи на адресу "Народної самооборони".

З аналогічним проханням звернулася до Луценка екс-прем'єр України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші соратники очільника "Народної самооборони".

Суд не задовольнив клопотання Луценка про відвід судді

Печерський районний суд не задовольнив клопотання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відвід головуючого судді Сергія Вовка, пердає "Інтерфакс-Украина".

Суддя також зазначив, що суд не зобов'язаний направляти рішення суду учасникам процесу. Головуючий на засіданні суддя Сергій Вовк відзначив, що заявлений відвід суду не має підстав. "Заява безпідставно ", - сказав він.

Суд перебував у нарадчій кімнаті з приводу клопотання про відвід суду близько 2 годин. Як повідомлялося, у п'ятницю Печерський райсуд почав розглядати "справу Луценка" по суті.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ