Пт, 2024-03-29, 08:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 22 » Тимошенко розповіла про тиск на Україну під час підписання газових угод
09:00
Тимошенко розповіла про тиск на Україну під час підписання газових угод
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем`єр-міністр Юлія Тимошенко пояснює, що під час підписання газових угод з Росією тиск чинився не стільки на неї, скільки на Україну.

Про це вона заявила в ефірі "Шустер Live", відповідаючи на запитання російського політика Бориса Нємцова, що був в студії, чи тиснув на Тимошенко глава уряду Росії Володимир Путін під час підписання газових угод.

"Він тиснув на Україну. Всі знають, що тиск був шалений", - сказала вона. Тимошенко наголосила, що Україну дуже сильно принижували, коли говорили, що вона не транспортує газ до Європи, хоча транспортування здійснювалося. "Тиск чинився на всю країну, на весь народ України", - сказала вона.

Тимошенко також додала, що для ведення переговорів щодо укладення контрактів між "Нафтогазом України" та російською компанією "Газпром" про постачання природного газу в Україну не потрібні були директиви уряду.

"Директиви ніякого відношення до директив Кабінету Міністрів не мають. Директиви прем`єр-міністра, які я згідно з Конституцією і регламентом згідно з міжнародними Віденськими конвенціями, можу підписувати без голосування уряду - це повноваження прем`єр-міністра, і я ним користалася в Москві на переговорах", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що сьогодні вартість російського природного газу для України формується на основі харківських угод , підписаних командою Віктора Януковича.

Нагадаємо, 11 квітня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році. Українська влада вважає, що, ці контракти вкрай невигідні для України і змушують її платити занадто високу ціну за газ. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

Проти Тимошенко порушено вже 3 кримінальних справи: про нецільове використання грошей Кіотського протоколу, про незаконну закупівлю 1000 автомобілів "швидкої допомоги " і про незаконне підписання газових контрактів з Росією.

За кожною з цих справ з Тимошенко взята підписка про невиїзд, однак 11 травня Тимошенко заявила, що має намір бути особисто присутньою при розгляді її позову в Окружному суді Нью-Йорка до Дмитра Фірташа.

Як повідомлялось, Тимошенко подала позов до суду Нью-Йорка щодо рішення Стокгольмського арбітражу, прийнятого у 2010 році, згідно з яким у квітні цього року "Нафтогаз" повернув "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярдів кубометрів природного газу.

Крім того, Тимошенко заявляє, що матеріали, які стали підставою для порушення проти неї кримінальної справи, свідчать про замовний характер політичного переслідування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ