Пт, 2024-03-29, 17:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 10 » Томенко: Януковича хочуть переконати, що вибори навесні 2011 року вигідніші
14:11
Томенко: Януковича хочуть переконати, що вибори навесні 2011 року вигідніші
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Оточення президента намагається переконати Віктора Януковича, що парламентські вибори краще провести в березні 2011 року, а не восени 2012 року. Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко (БЮТ) в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"У нас є інформація про сценарій, яким сьогодні займається Льовочкін, можливо, Хорошковський, група інших людей. Вони намагаються переконати президента, що з усіх поглядів вибори 27 березня 2011-го більш виграшні", - сказав він.

"Аргументи: міжнародному співтовариству потрібно показати, що норма чинної Конституції про повноваження парламенту виконується", - зазначив Томенко. "Ще один: змішана система, яку планується ввести й на виборах у Раду, показала, що при правильному коригуванні адмінресурсу (скажімо, зміні губернаторів, голів районів, які не впоралися із завданням), можна отримати чи не 300 голосів. Тобто, чи не 226 голосів у самій Партії регіонів, а разом із союзниками - 300", - додав він.

Томенко зазначив: "Серед мотивів тих, хто хоче виборів у 2011 році: у фракції "регіоналів" надто багато прихильників груп Ахметова, Клюєва й інших. Це нервує Льовочкіна, Хорошковського й компанію".

"Що ж стосується позиції їхніх опонентів: вони, створюючи коаліцію, обіцяли Литвину, комуністам, всім депутатам, що вони будуть працювати до 2012 року. Тож сценарій "вибори у 2011-му" може створити ще серйозніші проблеми всередині Партії регіонів", - сказав віце-спікер. При цьому, на його думку, зараз "абсолютна більшість у коаліції - за (вибори у Верховну Раду) 28 жовтня 2012 року".

"Мені здається, що новий статус Ради дуже неприємний для коаліції. І керівники парламенту від коаліції, і керівники фракції Партії регіонів сподівалися, що вони будуть грати більш вагому роль (зокрема, у кадрових питаннях). Розчарування "регіоналів" буде зростати: вони розуміють, що їхня місія зводиться до того, щоб натиснути кнопку за рішення, про які їх інформують за п'ять хвилин до голосування", - сказав Томенко.

"Наступним питанням, яке може серйозно похитнути фракції Партії регіонів, Блоку Литвина й комуністів, стане дискусія без їхньої участі про те, коли проводити парламентські вибори", - підкреслив він. На запитання, яка дата виборів, за його прогнозом, найбільш імовірна, Томенко відповів: "Зараз: 50 на 50. Хоча якби мене запитали про це до місцевих виборів, я б сказав: 20 на 80 (80 - на користь виборів у 2012 році)".

А на запитання, коли вигідніше йти на вибори опозиції, він сказав: "Для нас дата важлива, але вторинна. Більш важливий закон. От якщо повернеться змішана система, то проблематичними виявляться вибори хоч у 2011, хоч у 2012 році".

"Змішана система на місцевих виборах продемонструвала: опозиція не змогла вийти на узгоджений список людей в мажоритарних округах. Отож якщо введуть змішану систему, є лише один вихід: усі партії, які позиціонують себе як опозиція, повинні складати список з 225 найсильніших кандидатів, які зможуть конкурувати з владою в мажоритарних округах", - підкреслив Томенко. На переконання нардепа, тільки так опозиція зможе зберегти свій вплив у майбутньому парламенті.

За словами віце-спікера, якщо зміни до виборчого законодавства все ж буде внесено, то мають бути дотримані три обов’язкові умови для проведення демократичних парламентських виборів. "По-перше, не можна допустити норму щодо повноважень виборчих комісій знімати кандидатів з реєстрації, оскільки зніматимуть всіх популярних людей", - сказав він. По-друге, на переконання Томенка, обов’язково потрібна норма, яка стосується більшості в комісіях для ухвалення рішень, а також необхідно змінити систему формування виборчих комісій - умовно, опозиція-влада – 50% на 50%.

"Без цих трьох умов вибори будуть апріорі сфальсифіковані, як і нинішні місцеві", - сказав Томенко.

Побажання об'єднання опозиції лунають уже не вперше. Так, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вважає, що після місцевих виборів опозиційні сили зможуть об'єднатися. "Для того, хто пройде ці етапи (місцеві вибори), надалі створюється основа для об'єднання зусиль на парламентські і президентські вибори. Тому що за сильної, "бульдозерної" влади повинна бути сильна, максимально скоординована і бажано об'єднана опозиція".

Нагадаємо, Конституційний суд розпочав розгляд законопроекту, який перенесе вибори до ВР на останню неділю жовтня 2012-го року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ