Ср, 2024-04-24, 19:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 10 » У Партії регіонів проговорилися, що Янукович обдурить МВФ
17:11
У Партії регіонів проговорилися, що Янукович обдурить МВФ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


"Регіонал" Василь Хара впевнений в тому, що зобов'язання перед МВФ про підвищення пенсійного віку для жінок виконано не буде. "Президент особисто категорично проти цього. Він розуміє, що рано чи пізно до цього питання треба повертатися... У нинішніх умовах, за нинішнього рівня життя цього робити не можна, і я переконаний, що ми не виконаємо цього пункту угоди", - сказав Хара, передають "Українські новини".
Він зазначив, що відповідного зобов'язання не можна було уникнути при підписанні меморандуму з МВФ, тому що це була категорична позиція фонду.

"Інша справа, скажімо, підписати меморандум. Він підписувався і в минулому, і в попередньому меморандумі були аналогічні вимоги, і вони не були виконані. Я думаю, що з таким же успіхом не буде виконана і ця частина зобов'язання. Але не можна було його звідти прибрати, тому що це була категорична вимога МВФ для того, щоб ці гроші пішли в дію", - сказав депутат.

Він також висловив сумнів у тому, що МВФ припинить співпрацю з Україною у разі її відмови підвищувати пенсійний вік для жінок.

"Я думаю, ні. Зобов'язання взяті, й навіть дуже неприємні для президента і для Кабінету міністрів. Перший транш пішов, розпочалася співпраця, і я думаю, що тепер Міжнародний валютний фонд навряд чи відмовиться від подальшої співпраці", - сказав він.

Хара підкреслив, що кошти МВФ украй важливі для України і необхідні для виходу з економічної кризи.

Як повідомлялося, Україна має намір реформувати пенсійну систему з метою її фінансового оздоровлення, зокрема, збільшити потрібний для пенсії стаж і зрівняти терміни виходу на пенсію жінок і чоловіків, йдеться в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду (МВФ), який було направлено в рамках відновлення кредитної співпраці в середині липня цього року.

Згідно з документом, планується до кінця вересня 2010 року внести законопроект з метою його запровадження до кінця 2010 року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків, - з 55 до 60 років, додаючи шість місяців щороку, починаючи з 2010-го.

Крім того, законопроект, згідно з меморандумом, передбачатиме збільшення мінімального терміну пенсійного страхування з 5 до 15 років, збільшення на 10 років кваліфікаційного періоду для отримання повної пенсії, що стимулюватиме людей довше зберігати працездатність. Це має поліпшити збалансованість Пенсійного фонду на 2 млрд грн у 2011 році.

Крім того, українська влада планує до кінця грудня цього року змінити базу нарахування пенсій, передбачивши їх додаткове збільшення на 1% за кожен рік, відпрацьований понад певний термін: 20 років - для жінок і 25 років - для чоловіків, йдеться в меморандумі.

На початку серпня Міжнародний валютний фонд надав Україні перший транш у розмірі 1,89 млрд доларів кредиту stand by. Із загального обсягу першого траншу 1 млрд доларів піде на фінансування дефіциту держбюджету, а 0,89 млрд доларів - у золотовалютні резерви Національного банку.

28 липня цього року Міжнародний валютний фонд погодився надати Україні кредит у розмірі SDR 10 млрд (15,15 мільярда доларів). У заяві, оприлюдненій МВФ, уточнюється, що кошти Україні надаватимуться протягом двох з половиною років.

Слід зазначити, що Україна після отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) першого траншу нового кредиту stand by SDR1,25 млрд наростила свої зобов'язання перед Фондом до SDR8,25 млрд (12,66 млрд дол за поточним курсом), ставши другою країною в світі за цим показником. Як йдеться в повідомленні МВФ, за станом на 5 серпня найбільшим боржником Фонду є Румунія - SDR9,03 млрд, а третє місце посідає Угорщина - SDR7,64 млрд.

Кабмін вимагає припинити політичні спекуляції щодо співпраці з МВФ

Кабінет міністрів України вимагає від опонентів припинити політичні спекуляції на тему відновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом, повідомляється на веб-сайті уряду.

"Отримання кредиту МВФ важливе для України, оскільки дозволить відновити фінансову систему, забезпечити стабільність курсу гривні, підвищити інвестиційну привабливість країни, повернути довіру з боку міжнародного співтовариства, що в результаті приведе до зростання рівня життя українського народу", - зазначається в заяві прес-служби Кабміну.

У заяві прес-служби уряду наголошується, що попередній склад Кабміну забезпечував низьку ціну на газ на внутрішньому роздрібному ринку за рахунок нарощування держборгу: поліпшити ситуацію без застосування непопулярних кроків не є можливим.

"Оскільки весь час жити у борг неможливо, виникла необхідність відповідно до законів ринкової економіки змінювати ціну для населення, підвищуючи її на 50%. Іншого шляху зберегти економічну незалежність України, стабілізувати фінансову ситуацію, зменшити розмір державного боргу, припинити руйнування вітчизняної нафтогазової галузі і системи житлово-комунального господарства просто не існує", - підкреслюється в заяві.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 2201 | Додав: holos
Всього коментарів: 1
1 Alex   (2010-08-17 08:57) [Материал]
От кого не гріх кинути, навіть по повній - так це МВФ. Жидомасонське кодло, яке експортує нам свою інфляцію. Їх треба використати і викинути, як презерватив. Найліпшим кидаловим може стати розвиток внутрішнього ринку, зростання капіталізації підприємств, і як наслідок - зміцннення гривні. А ще - встеп до ЄЕП і перехід на розрахунки з країнами-учасницями у власних валютах. І потім борги віддавати МВФ знеціненою валютою.

ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ