Чт, 2024-03-28, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 18 » Українська діаспора причетна до скандалу з британським таблоїдом
10:18
Українська діаспора причетна до скандалу з британським таблоїдом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Двоє журналістів українського походження замішані в скандалі навколо закритого минулого тижня британського таблоїду News of the World.

Інформацію для таблоїду, ймовірно, отримували незаконним шляхом, прослуховуючи телефони і зламуючи електронну пошту знаменитостей і політиків, пише KyivPost.

Два джерела підтвердили, що колишній старший редактор видання Алекс Марунчак і журналіст Грег Місків - представники української діаспори в Британії.

За даними британської телепередачі BBC Panorama, Марунчак платив приватному детективу, щоб перехопити листи, відправлені з комп'ютера офіцера британської розвідки.

Сам Марунчак звинувачення заперечує.

Місків також причетний до кримінальних справ, згідно з відомостями британських ЗМІ. У 2005 році він підписав контракт про надання послуг з "інформування" на 105 тисяч фунтів стерлінгів з приватним детективом Гленом Мюлькером.

Пізніше детектива заарештували за прослуховування телефонів принців Вільяма і Гаррі, але журналісту вдалося уникнути юридичних переслідувань, пише газета The Telegraph.

Основним завданням українських колег у газеті був збір новин. Коли Алекс і Грег не хотіли, щоб колеги знали, над якими статтями вони працюють, вони розмовляли українською.

Крім журналістики, Марунчак і Місків також вели спільний бізнес з імпорту української горілки до Британії, пише The Telegraph.

Глава Скотланд-Ярду подав у відставку

Комісар поліції Лондона сер Пол Стівенсон оголосив про свою відставку на тлі скандалу навколо таблоїду News of the World.

"Я ухвалив це рішення внаслідок тривалих чуток та звинувачень у зв'язках Скотланд-Ярду з News International на найвищому рівні", - повідомив Стівенсон.

У ці вихідні у британських ЗМІ з'явилася інформація про особисті контакти Пола Стівенсона з колишнім заступником головного редактора News of the World Нілом Віллісом, заарештованим минулого тижня у "справі про прослуховування".

Столична поліція, як з'ясувалося, вдавалася до піар-послуг компанії Вілліса, "Чеймі медіа", в період з жовтня 2009 року по вересень 2010 року, а сам Стівенсон за останні два роки щонайменше чотири рази спілкувався з Віллісом за неформальних обставин, передає ИТАР-ТАСС.

З урахуванням негативної дії цієї інформації на розслідування, що проводиться щодо News of the World, і на дії поліції загалом, Стівенсон і вирішив піти у відставку.

Він обіймав посаду глави лондонської поліції з 2009 року.

Екс-голову британського відділення корпорації News Corp відпущено під заставу

Екс-голову видавничого дому News International Ребекку Брукс, яку заарештували в неділю в Лондоні, відпущено під заставу, передають британські ЗМІ.

Брукс було арештовано після виклику в поліцейську дільницю, і вона провела під вартою близько 12 годин, поки тривав її допит. Її підозрюють у змові з метою перехоплення повідомлень зв'язку і в корупції.

Арешт Брукс став десятим у рамках операції Weeting - саме таку кодову назва має поліцейське розслідування скандалу з прослуховуванням. Всіх раніше заарештованих фігурантів справи відпущено під заставу.

Крім того, раніше було оголошено, що парламентський комітет у справах культури, ЗМІ і спорту викликав Брукс, а також керівників медіа-корпорації News Corp., частиною якої є News International, батька і сина Руперта та Джеймса Мердоків на своє засідання наступного тижня - у вівторок, 19 липня.

Брукс обіймала раніше пости головного редактора в газетах News of the World і Sun. На період її редакторства News of the World припадають кілька найбільш кричущих випадків прослуховування, зокрема маніпуляції з повідомленнями автовідповідача на телефоні вбитої в 2002 році дівчинки Міллі Доулер.

Нагадаємо, що скандал через злам голосової пошти змусив медіамагната Руперта Мердока закрити британську недільну газету News of the World, що мала найбільші рейтинги з продажу і виходила останні 168 років. Після заяв у поліцію з боку багатьох зірок і тисяч інших людей про злам журналістами News of the World телефонної голосової пошти таблоїд почав втрачати рекламодавців і читачів.

Як відомо, публічне розслідування стосовно News of the World почалось 8 липня. У незаконних діях також підозрюються інші британські видання Мердока - The Sun і The Sunday Times.

Показання свідків у ході розслідування даватиме прем'єр-міністр Девід Кемерон. Він виступив перед парламентом країни в зв'язку зі скандалом навколо таблоїду.

Як повідомлялося 14 липня, в Британії було заарештовано заступника головного редактора таблоїду, що закрився через скандал з прослуховуванням, Енді Коулсона.

16 липня приніс свої вибачення сам власник медіа-імперії News Corp. Руперт Мердок. Також пішов у відставку глава Dow Jones & Company Лес Хінтон (Les Hinton), який обіймав посаду з 2007 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 827 | Додав: admin | Теги: таблоїд, news of the world
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ