Сб, 2024-04-27, 05:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 30 » Українські дзеркальні торгові санкції проти РФ вже готові
20:22
Українські дзеркальні торгові санкції проти РФ вже готові
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України затвердив низку торгових контрзаходів щодо російських товарів, затвердив перелік російських товарів, заборонених до імпорту в Україну, однак запровадить свої рішення в дію лише в разі запровадження РФ торгового ембарго щодо українського експорту.

Про це у середу 30 грудня повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, передає РБК-Україна.

Зокрема Кабінет міністрів України затвердив дві постанови, відповідно до яких запроваджується заборона на ввезення товарів російського походження в Україну.

"Сьогодні Кабмін затвердив дві постанови, підтримавши пропозиції Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - сказала Микольська.

При цьому вона повідомила, що ембарго буде запроваджено з 10 січня для того, щоб раніше законтрактовані товари надійшли в Україну.

"Ми даємо деякий перехідний період для того, щоб українські компанії не зазнали збитків щодо тих товарів, які вже законтрактовані, зафрахтовані", - зазначила заступниця міністра.

"Але в одній з постанов також зазначено, що у разі якщо Російська Федерація не застосовуватиме ці торгові обмеження, наші обмеження не будуть застосовуватися", - наголосила вона.

Раніше, глава українського уряду Арсеній Яценюк зазначив, що відповідні постанови будуть оприлюднені, як тільки РФ запровадить обмежувальні заходи проти українських товарів.

Як повідомлялося, під час засідання уряду 2 грудня Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді надати йому право запроваджувати "дзеркальні" торговельні заходи у відповідь на дискримінацію українських товарів на будь-якому ринку, насамперед - на російському.

Микольська після засідання уряду 2 грудня повідомила, що Україна готує новий позов у Світову організацію торгівлі проти Росії через торговельні обмеження продовольчої продукції.

Нагадаємо, 1 січня має розпочатися тимчасове виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Росія планує у відповідь запровадити торговельні обмеження щодо України.

Так, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив раніше, що Росія "сумлінно чекає", і в разі недосягнення угоди цей відстрочений документ (санкції проти України – ред.) починає діяти з 1 січня 2016 року. "Як і ряд інших позицій, про які ми зараз не говоримо", - додав Медведєв.

21 грудня Медведєв підписав постанову про "санкції" проти України. Медведєв повідомив, що підписав постанову про поширення на Україну з 1 січня економічних заходів "у відповідь на антиросійські санкції".

"Україна заявила про те, що з початку наступного року починається, якщо говорити прямо, триває імплементація економічної частини угоди про асоціацію з Євросоюзом... З 1 січня 2016 року щодо України будуть застосовуватися ввізні мита, передбачені єдиним митним тарифом Євразійського економічного союзу", - заявив Медведєв.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв, що Росія не буде запроваджувати жодні санкції проти України, але вона втратить всі преференції.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: українські дзеркальні торгові санкц, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ