Пт, 2024-04-26, 20:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 6 » Українські науковці з "Острозької академії" назвали точну дату кінця світу
08:57
Українські науковці з "Острозької академії" назвали точну дату кінця світу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У національному університеті "Острозька академія" на Рівненщині під час дослідження творів відомого польського астролога, математика та філософа Яна Лятоша науковці розшифрували дату кінця світу. Він настане в 3036 році.

Дане передбачення написане "варварською" латиною в книзі "Прогностікон" у 1594 році.

"Ян Лятос у праці "Прогностікон" зробив низку передбачень на основі астрономічних розрахунків. Він пророкував військовий успіх Персії проти Османської імперії на початку ХVII століття. Також прогнозував перемогу Священної Римської імперії над Османською імперією, внаслідок чого остання близько 1700 року мала втратити Австрію і частину Угорщини. За умовами Карловицького мирного договору (1699 р.) цей факт справді відбувся", - розповів Петро Кралюк, доктор філософських наук, проректор національного університету "Острозька академія", повідомляє "Газета.ua".

У "Прогностіконі" Ян Лятош стверджує, що після 2511 року на землі почнуться катастрофічні події, описані в книзі "Апокаліпсис", а 3036 р. станеться кінець світу".

За словами Кралюка, який керує дослідженням спадщини польського вченого, творчість Яна Лятоша мало вивчена. "Прогностікон" написаний "варварською", тобто не класичною латиною, що ускладнює його опрацювання.

"Він народився у 1539 році. Працював у Краківському університеті. Через переслідування за критику календарної реформи Папи Григорія ХІІІ науковцю довелося переїхати до Острога. Він був особистим лікарем князя Василя Костянтина Острозького й викладав в місцевій академії математику й астрономію. Помер у 1608 році в Острозі. Довгий час його могила зберігалася й відоме приблизне місце захоронення – неподалік Острозької академії. Однак, у 1960-х радянська влада знищила кладовище", - додав Кралюк.

Оригінали книг Яна Лятоша збереглися в Кракові та Варшаві. В Острозькій академії в цьому році планують перекласти "Прогностікон" з латинської на українську та видати його.

Раніше в мережі Інтернет з'явився розклад кінців світу на найближчі роки. До 2020 року на Землі очікуються щонайменше 12 апокаліпсисів.

А ось невелике село, розташоване біля підніжжя гори Бугараш у департаменті Од на південному заході Франції, потерпає від напливу шукачів позаземного розуму, які вірять, що саме це й є одне з тих кількох місць на Землі, які уціліють під час кінця світу.

Ходять чутки, що "під горою в очікуванні кінця світу нудяться прибульці. У Судний день вони відлетять, забравши із собою декількох щасливчиків з людей". Зазначимо, що згідно зі "стародавнім календарем майя" Армагеддон настане 21 грудня 2012 року.

Самі науковці досі повністю не з'ясували історії появи календаря майя і що саме є приводом для виникнення чуток про кінець світу в 2012 році. Календар майя залишається одним з найзагадковіших об'єктів цієї найдавнішої цивілізації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ