Пт, 2024-04-19, 18:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 31 » В України все готово для долучення до ЗВТ з Євросоюзом
14:59
В України все готово для долучення до ЗВТ з Євросоюзом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Угода зі створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і Європейським Союзом практично готова, залишилися три неврегульовані питання, за якими Київ пропонує компромісний підхід. Про це повідомив сьогодні, 31 травня, прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з головою МЗС Греції Димитріосом Друтсасом, передає "Інтерфакс-Україна".

"Практично угода готова. Залишилися три неврегульовані питання, за якими Україна запропонує компромісний підхід", - сказав він.

Азаров зазначив, що першому віце-прем'єрові Андрію Клюєву, який тепер перебуває в Брюсселі, видали "мандат на досягнення компромісу".

Прем'єр запевнив, що є прихильником ліберальної зовнішньої торгівлі, а Єврокомісія наполягає на квотуванні такого важливого експортного товару для України як зерна. Попри це, за словами Азарова, Україна готова на перехідний період, протягом якого квоти буде збільшено, і цей період може становити, наприклад, 10 років.

Азаров зазначив, що друга позиція стосується ринку послуг, за якою Єврокомісія теж посідає "дискримінаційну позицію". Він пояснив, що Єврокомісія не готова допустити на свій ринок українських автоперевізників.

"Ми також пропонуємо встановити перехідний період, протягом якого обмеження буде скасовано, і протягом цього часу ми повинні вийти на оптимальні показники по ринку послуг", - сказав Азаров.

Третя позиція, за словами прем'єра, стосується так званих географічних назв українських товарів. "Ми і тут готові на компроміс. Протягом перехідного періоду ми готові відмовитися від географічних назв", - сказав Азаров.

Слід зазначити, що 19 травня Верховна Рада України ухвалила постанову "Про рекомендації парламентських слухань на тему: "Про стан і перспективи розвитку економічних відносин України з ЄС (зона вільної торгівлі) та Митним союзом". Це рішення підтримали 289 із 385 депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

У рекомендаціях підкреслюється, що європейська інтеграція визначається одним із головних зовнішньополітичних пріоритетів нашої держави, і основним першочерговим завданням на найближчу перспективу є завершення переговорів та підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС як невід'ємної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомлялося, Європейська комісія висловлює готовність підписати угоду про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною не до кінця цього року, а до вересня 2011 року. Про це було заявлено представниками делегації під головуванням екс-президента Польщі, голови Наглядової Ради ЄС Александра Квасневського під час зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим.

Раніше Азаров заявляв, що відкриття ринку автоперевезень для України, а також збільшення квот на продаж сільгосппродукції є принциповими питаннями при підготовці угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

При цьому він зазначив, що на сьогодні ринок Європейського Союзу Україні багато в чому цікавий саме для продажу сільськогосподарських товарів.

"Коли нам кажуть, що ви одержуєте ринок Європейського Союзу в 500 млн людей, ми відповідаємо запитанням: а що на цей ринок постачати? Україна - це країна, що розвивається, і значна частка її продукції - це продукція аграрного сектору. І якраз цей сектор комісія Європейського Союзу для нас закриває шляхом введення квот і обмежень", - сказав Азаров.

Він також висловив невдоволення закритістю європейського ринку перевезень для українських автоперевізників.

"У нас десятки тисяч людей зайняті цією справою. Як же ми їм скажемо, що для вас кордон закритий? І це в тих умовах, коли наші східні сусіди, навпаки, відкривають нам свої ринки", - сказав Азаров.

Слід зазначити, раніше посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр заявив, що Європейський Союз в рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі пропонує Україні квоти, які достатньо сильно перевищують її нинішній рівень торгівлі сільськогосподарськими продуктами.

"Я розумію, що для вашої країни сільське господарство — дуже важлива галузь. Зрозумілим є прагнення керівництва України мати хороші можливості для її розвитку, включаючи використання єдиного європейського ринку. Але ви чудово знаєте, що питання, які стосуються сільського господарства, дуже чутливі скрізь, не тільки в Україні", — зазначив посол.

За словами дипломата, якщо проаналізувати європейську практику, то можна побачити, що пропозиції Євросоюзу визначаються на основі конкретних показників торгівлі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ