Сб, 2024-04-20, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 1 » В Україну їде гурт "Еней" - "чути, як ціла Польща співає українською, це щось неймовірне". ВІДЕО
15:50
В Україну їде гурт "Еней" - "чути, як ціла Польща співає українською, це щось неймовірне". ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

  Свій перший концерт у Києві зіграє відомий польський гурт "Еней". Виступлять спільно зі столичним колективом "Kozak System" у клубі "Sentrum" 5 березня.

2002-го гурт "Еней" заснували брати Петро та Павло Солодухи з міста Ольштин на півночі Польщі. Мають українське походження. Грають музику на межі стилів рок, фольк та ска. До колективу запросили українських та польських музикантів. Басист "Енею" Мирослав Ортинський теж має українське коріння.

Ви досить довго на польській сцені. Кілька ваших найпопулярніших пісень виконуєте українською. Проте лише раз, чотири роки тому, виступали в Україні - у Львові. Чому тільки зараз приїхали до Києва?

- Раніше приїхати не змогли, бо маємо заповнений гастрольний графік у Польщі та у Західній Європі, - розповідає Мирослав. - Але на наші концерти приходить багато українців, що опинилися на чужині. Їм приємно почути рідну мову, відчути себе як вдома.

Це символічний момент - у серці України хочемо показати, що є поляки і українці за кордоном, які підтримують Україну в боротьбі за незалежність. А прикладом нашого гурту кажемо - поляки з українцями можуть жити у мирі, реалізовувати разом проекти.

Широку популярність у Польщі вам принесла пісня "Radio Hello" з приспівом українською мовою. Почути українську в ефірі найпопулярніших польських FM-станцій було несподівано.

- З початку створення колективу ми вирішили співати польською та українською. Було пів на пів. Згодом нас почали потроху крутити невеличкі радіостанції, найчастіше - з альтернативною музикою.

Популярність, дійсно, принесла пісня "Radio Hello". Коли 2010-го ми заграли на фестивалі "Przystanek Woodstock" (один з найбільший польських музичних фестивалів. - Gazeta.ua), разом з нами цю пісню співало майже 100 тис людей. Це був найкращий момент у моєму житті.

Наступного року виграли у польському талант-шоу "Must be the Music". Прийшли туди з піснею "Radio Hello". Своєю українською екзотикою пісня сподобалася журі. Бо для поляків пісні іншими мовами, аніж польська чи англійська, - за дивину. Після того ефіру композиція "Radio Hello" потрапила на найбільші FM-станції. Чути, як ціла Польща співає приспів українською "Добрий день, добрий день...", це щось неймовірне. Це показало нам - те, що робимо, має сенс.

У 2013 році пустили поголос, що назва гурту походить від позивного полковника УПА Петра "Енея" Олійника. Його у Польщі вважають керівником етнічних чисток польського населення на Волині 1943-го. Хто розворушив цю ситуацію?

- Наша назва походить від "парубка моторного" Енея з "Енеїди" Котляревського. Однак, є люди, які у це не вірять і хочуть приписати нам погані наміри. Чи у текстах наших пісень, чи в інтерв'ю завжди говоримо про любов, мир між народами. Показуємо, що українці нормальні, добрі люди. Що попри тяжку спільну історію з поляками, треба роби все можливе, аби такого не повторювалося. Це для нас - патріотизм, щоб наші діти і онуки жили разом у мирі та пошані один до одного. У свою чергу хочемо показати поляків українцям - їхню чудову культуру, що це хороші, приязні люди.

Чи програма вашого українського концерту буде особливою?

- У Києві зіграємо програму, з якою виступаємо на Заході та у Польщі. Це будуть найпопулярніші наші пісні. А також - кілька несподіванок. На жаль, приїхали тільки з одним концертом. Але маємо надію повернутися згодом до Києва, а також виступити у Львові.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: Україна, ціла Польща, Українська, гурт Еней
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ