Пт, 2024-04-19, 18:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 22 » Азаров: влада не дозволить підприємцям порушувати стабільність
20:07
Азаров: влада не дозволить підприємцям порушувати стабільність
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Влада не дозволить порушити досягнуту в країні стабільність під прикриттям акцій протесту проти Податкового кодексу, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров 22 листопада під час українсько-бельгійського бізнес-форуму за участю принца Бельгії Філіпа, передають "Україньскі новини".

Азаров повідомив бельгійцям, що Верховна Рада України прийняла Податковий кодекс. "Можна сміливо говорити, що це найліберальніший Податковий кодекс в Європі. Ми значно скасували неефективні податки, малоефективні. Ми практично вдвічі скоротили загальну кількість податків, які діяли в Україні. Ми знизили ставки оподаткування з основних видів податків", - наголосив глава українського уряду.

За його словами, протягом чотирьох років ставка з податку на прибуток знизилася з 25% до 16%. "Ми скасували більшість адміністративних процедур, спростили їх, забезпечили рівність платників податків перед законом, практично всі питання віднесли до рішень суду", - додав він.

"Мені можуть поставити запитання: а як же протести, які були і сьогодні, і протягом минулого тижня? Україна демократична країна. Кожний має право на протест, на вираження незгоди дій уряду. Ми до цього абсолютно нормально ставимося", - заявив прем'єр-міністр.

За словами Азарова, ряд заперечень представників бізнесу, який працює на спрощеній системі, має під собою основи і уряд готовий до конструктивного діалогу. "У найближчому майбутньому ми послідовно будемо розбиратися, вести діалог і знаходити рішення. Це нормальний шлях для прогресу. Але ми нікому не дозволимо порушити, досягнуту важкою ціною, стабільність у країні, підірвати цю стабільність, спробувати спровокувати людей. Нічого з цього не вийде", - наголосив він.

Нагадаємо, підприємці, які протестують, на площі Незалежності у Києві заявляють, що акція буде безстроковою в тому випадку, якщо влада не відреагує на їхні вимоги ветувати Податковий кодекс.

Як відомо, 18 листопада Верховна Рада України прийняла Податковий кодекс України. За таке рішення проголосували 269 народних депутатів з 348-ми, що були зареєстровані в залі.

Кодекс значно розширює повноваження фіскальних органів, збільшує ставки оподаткування для підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування. Також кодекс передбачає збільшення акцизів на нафтопродукти, що приведе до подорожчання палива.

Приватні підприємці розпочали безстрокову акцію протесту, а в суботу висунули владі ультиматум: якщо Віктор Янукович в понеділок до 18:00 не ветує Податковий кодекс, підприємці почнуть процедуру референдума по достроковому припиненню повноважень президента і Верховної Ради.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ