Пт, 2024-04-19, 02:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 19 » ВР підтвердила рішення КС про продовження повноважень парламенту конституційною більшістю
16:14
ВР підтвердила рішення КС про продовження повноважень парламенту конституційною більшістю
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України конституційною більшістю в 305 голосів попередньо схвалила зміни до Конституції, які встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.

За законопроект про внесення змін до Конституції України проголосували в п'ятницю 305 депутатів з 332, що взяли участь в голосуванні. Зокрема, від Партії регіонів - 179, "БЮТ-Батьківщина" - 10, НУ-НС - 41, комуністів - 26, Блоку Литвина - 20, позафракційні - 29. Проти висловилися 9 народних обранців.

- Литвин назвав депутатів повіями, які вимагають від клієнта кохання

Згідно з даними сайту Верховної Ради, на підтримку законопроекту проголосували Володимир Шаманов, Олег Шевчук, Євген Сігал, Володимир Скубенко, Іван Куровський, Петро Гасюк, Степан Глусь, Таріел Васадзе, Олександр Буряк, Микола Баграєв із фракції БЮТ.

Крім того, за таке рішення проголосував 41 депутат від НУ-НС, зокрема, Володимир Ар’єв, Ірина Геращенко, Юрій Кармазін, Давид Жванія, Едуард Зейналов, Микола Катеринчук, Микола Мартиненко, Юрій Костенко, Геннадій Москаль, Олександр Третьяков тощо.

Даний законопроект парламент направив для отримання висновку до Конституційного суду України, і КС визнав цей документ відповідним Основному закону.

Законопроектом уніфікуються терміни повноважень державних органів влади і органів місцевого самоврядування, які становитимуть 5 років. Також встановлюється, що чергові вибори президента проводитимуться в останню неділю 5-го року повноважень глави держави, а вибори у Верховну Раду і місцеві ради - в останню неділю жовтня 5-го року їхніх повноважень.

Перехідними положеннями законопроекту встановлюється, що наступні вибори Верховної Ради пройдуть у жовтні 2012 року, а наступні вибори президента - у березні 2015 року. Крім того, законопроектом встановлюється, що органи влади, обрані на позачергових виборах, обираються на термін повноважень до проведення чергових виборів відповідних органів влади, тобто місцеві ради або мери міст, обрані на позачергових виборах, не обиратимуться на 5-річний термін, а лише на строк до чергових виборів.

Згідно зі встановленою процедурою, для внесення змін до Конституції за наявності позитивного висновку КС за них на одній сесії мають проголосувати не менше 226 народних депутатів, і на наступній сесії - не менш як 300. Таким чином, дані зміни можуть набути чинності не раніше лютого 2011 року.

Напередодні депутати скасували норму регламенту про відкрите голосування іменними бюлетенями за ухвалення змін в Конституцію. Закон вже набув чинності і підписаний президентом.

Виходячи з норм чинної Конституції, чергові парламентські вибори мають відбутися 27 березня 2011 року, і Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчої кампанії не пізніше 22 листопада.

Литвин назвав депутатів повіями, які вимагають від клієнта кохання

Спікер Володимир Литвин вважає лицемірною позицію опозиції, яка відмовилася голосувати за схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції щодо дати виборів. Про це він сказав перед відповідним голосуванням.

"Гарну позицію обрали: ми в цій грі участі не беремо, особливо коли достеменно знаємо, що цю дуже потрібну, насамперед для тебе роботу, зроблять інші. Якщо така принципова позиція, то давайте будемо принциповими до кінця - напишіть заяви, складіть повноваження і будемо доводити людям, що ми протестуємо проти такого підходу", - сказав Литвин.

"Бо вже набридло слухати цей цинізм. Таке прагнення демонструвати праведність нагадує намагання представниці борделю вимагати любові від клієнта", - додав він.

Перед цим лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що опозиція не голосуватиме за схвалення змін до Конституції. "Це не наша гра, ми в неї не граємо і голосувати за зміни не будемо", - сказав він.

Кириленко також звернув увагу на "надзвичайну мобілізацію" депутатів перед голосуванням. "Не віриться. П'ятниця - і повний зал депутатів! У зв'язку з чим така мобілізація? Не покидає відчуття, що затівається велика гра. Але навіть якщо сьогодні буде 300 голосів, це ще нічого не означає. До лютого ще багато води спливе і багато хто передумає", - сказав він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1214 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ