Пт, 2024-04-26, 11:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 17 » Життя Луценка на волоску: прихильники благають його припинити голодування
17:17
Життя Луценка на волоску: прихильники благають його припинити голодування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лікарі категорично просять екс-голову МВС Юрія Луценка припинити голодування, сказала дружина екс-міністра після відвідання лікарні у понеділок ввечері, повідомляє у вівторок прес-служба "Народної самооборони".

"Стан мого чоловіка критичний. Про це говорять самі лікарі. Постійне підвищення температури, збільшення ацетону в організмі – починаються незворотні процеси", - повідомила Ірина Луценко.

"Юрі було важко навіть поставити підпис під своїми заявами про залучення суду присяжних у його справі", - зауважила вона. Ірина Луценко додала, що лікарі "категорично просять мене вмовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його".

У вівторок Ірина Луценко ще не отримала дозволу на відвідання свого чоловіка у лікарні, зазначає прес-служба партії. Дружина екс-міністра має намір передати йому всі листи та звернення, які надійшли на його адресу, із проханням припинити голодування.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка - середнього ступеня тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

Як повідомлялося, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що оголошення Луценком голодування є "нічим іншим, як ретельно продуманим тиском на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності та впливу на судочинство".

Тимошенко розуміє причини голодування Луценка

Партія "Батьківщина" та її лідер Юлія Тимошенко закликають Юрія Луценка припинити голодування, йдеться у заяві партії.

"Я як ніхто інший розумію причини, які змусили Юрія Луценка вдатися до радикальних дій – оголосити голодування на знак протесту проти тотального беззаконня та огульних політичних репресій", - заявила Юлія Тимошенко.

"Однак надзвичайно важливо, щоб ти, Юра, розумів: ницість і аморальність влади не варті людського життя. Особливо твого – нашого друга, колеги, політичного лідера всеукраїнського масштабу. Подумай і про своїх рідних", - звернулася Юлія Тимошенко до Юрія Луценка.

Як відомо, Юрій Луценко голодує вже 26-ту добу; стан його здоров’я викликає серйозне занепокоєння. Партія "Батьківщина" закликала владу припинити безпідставне кримінальне переслідування Юрія Луценка і закрити політично вмотивовану справу.

Раніше колишній політв’язень Левко Лук’яненко та голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет також звернулися до Луценка з проханням припинити голодування.

Крім того, українські діячі культури та мистецтва закликали Луценка припинити голодування та захищати себе в суді.

"Подальше голодування незворотньо погіршить стан Вашого здоров'я, медикаменти припинять підтримувати Вашу життєдіяльність і Ви принесете себе в жертву. Суб'єкти владних повноважень, радше за все, спишуть це на Ваш власний вибір і вдадуть, що нічого не сталося, що все було "в межах чинного законодавства". В очах людей Ви, можливо, станете жертвою, "ворогом влади, котрий не зламався", героєм-мучеником. Але ви будете мертві", - зазначено у листі митців.

Під листом, зокрема, підписалися поет Іван Драч, письменник Василь Шкляр, видавець Іван Малкович, лідер гурту "Мандри" Сергій Фоменко, співачка Марія Бурмака, письменниця Світлана Поваляєва.

Гузар закликає Луценка припинити голодування

Колишній глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Любомир Гузар звернувся до колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з проханням зупинити голодування.

"Багато років тому ми зустрічались у Львові, Ви мене відвідували у Митрополичих палатах. Останнім часом слідкую дещо за тим, що з Вами діється. Не беруся робити якісь аналізи, бо під цим оглядом не почуваюся властиво компетентним, але з чисто християнських та людських взглядів хочу просити Вас зупинити Вашу голодівку, бо вона не знаходить належного відгуку у влади", - зазначається у листі Гузара.

"Ваша жертва повинна б бути потужним засобом пробудження, але, на жаль, духовна атмосфера, у якій живемо, не дає на це багато надії. А шкода життя. В наших обставинах треба жити, щоб надіятися на перемогу", - сказав Гузар, звертаючись до Луценка.

Також Блаженніший Любомир Гузар зазначив: "Ми посередині Великоднього періоду, пам’яті про найбільшу можливу перемогу, до якої нас запрошується. Ті, яким здавалось, що вони перемогли, та всім байдужим глядачам прийшлося пережити велику невдачу. Христос Воскрес!".

Захисник Тимошенко: Луценка доводять до смерті

Екс-міністра внутрішніх справ Юрій Луценко "може померти" найближчим часом через голодування. Про це заявив захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко на брифінгу у Верховній Раді у вівторок.

Він нагадав, що Луценко вже 20 днів зовсім не вживає їжі, що дуже погано позначається на стані його здоров’я. "Я консультувався з лікарями і можу зазначити, що насправді є реальна небезпека його життю, ми навіть можемо сказати, що Юрій Луценко може померти найближчим часом", - заявив депутат від "БЮТ-Батьківщини", передає "Українська правда".

Власенко зазначив, що в п’ятницю Генпрокуратура змінила запобіжний захід одному із соратників мера Києва Денису Комарницькому, "якого звинувачують у розбійному нападі й численних розкраданнях", тоді як Луценка далі тримають під вартою, "по суті, доводячи його до смерті".

"Я б хотів звернутися безпосередньо до слідчого Генпрокуратури, який веде цю справу. Шановний пане Войченко, якщо, не дай Боже, з життям Юрія Луценка щось станеться – це Ваша особиста відповідальність, незалежно від того, яку і від кого команду Ви отримували. В даному випадку за командою заховатися Вам не вдасться", - заявив Власенко.

НУ-НС теж просить Луценка припинити голодування

Серед депутатів опозиції здійснюється збір підписів під зверненням до екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням припинити голодування, розповів депутат від НУ-НС В’ячеслав Кириленко.

"Щойно я поставив підпис під зверненням до Луценка з проханням припинити голодуваннч. Думаю, всі наші, крім "тушок", підпишуть це звернення", - сказав він.

За словами Кириленка, одночасно він підписав звернення до генпрокурора Віктора Пшонки з проханням звільнити Луценка на поруки народних депутатів. Як відомо, раніше представники опозиції зверталися до генпрокурора з проханням звільнити Луценка на поруки, але їм відмовили.

Зараз, за словами Кириленка, виникли нові обставини. "Тоді Луценко сидів у СІЗО, а зараз лежить у лікарні, і прокуратура має вирішувати, куди його повертати – назад, до слідчого ізолятора, або на підписку про невиїзд, на поруки депутатів", - сказав він.

Водночас, за словами джерел "Української правди", генпрокурор Віктор Пшонка зараз перебуває у відпустці. Відповідно, звернення депутатів до нього він зможе розглянути лише після повернення на роботу.

"Очевидно, що має бути ухвалене, насамперед, політичне рішення. Ми звертаємось до керівництва держави - невідкладно звільнити Юрія Луценка з-під варти та до Генеральної прокуратури – ухвалити процесуальне рішення про зміну для нього запобіжного заходу", - підкреслюється у заяві політради фракції НУ-НС.

"Демонстративне тримання Юрія Луценка за ґратами вже давно перетворилось на публічне катування людини, чия вина не доведена судом. Це перейшло всі можливі і неможливі межі, у той час, коли багатомільярдні зловживання влади та побиття власних громадян залишаються безкарними. Влада також нищить імідж нашої держави в світі. Україна зараз головує в Раді Європи, але замість зразку дотримання прав людини стала жахливим прикладом політичного геноциду", - вважає НУ-НС.

Політрада фракції НУ-НС також приєднується до закликів багатьох авторитетних громадських діячів, які просять Луценка припинити голодування, що стало прямою загрозою для його життя.

"Влада людське життя не цінує. Але ми вважаємо, що Юрій Віталійович зараз як ніколи потрібен країні, потрібен своїм близьким, потрібен тим людям, які не втратили надії на краще майбутнє для України", - йдеться в заяві.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ