Пт, 2024-04-19, 23:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 3 » ЗМІ: Росія зіпсувала записи даних "чорних скриньок" літака Леха Качиньського
19:16
ЗМІ: Росія зіпсувала записи даних "чорних скриньок" літака Леха Качиньського
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Дослідження даних "чорних скриньок" літака Ту-154 президента Польщі Леха Качиньського, що розбився у квітні під Смоленськом, неможливо завершити через сторонній шум, який з'явився після роботи російських фахівців з бортовими самописцями, пишуть польські ЗМІ в середу. За відомостями преси, спотворення в записах могли з'явитися через частоту електричного струму в Москві.

Як зазначає ИТАР-ТАСС, з посиланням на польські ЗМІ, у розпорядженні співробітників прокуратури Польщі й комісії дослідження авіаподій державної авіації є тільки цифрова копія записів бортових самописців, зроблена після катастрофи в присутності представника польської прокуратури. На дисках експерти виявили сторонній шум, який, на їхню думку, з'явився в ході перенесення даних на електронний носій.

Як пояснив в інтерв'ю журналістам віце-президент фірми-виробника "чорних скриньок" Томаш Тухолка, записувальний пристрій, який було встановлено на борту президентського літака, технологічно є звичайним касетним магнітофоном. При цьому спотворення звуку можуть відбуватися не тільки під час запису розмов у кабіні пілотів, а й у процесі читання й перезапису на інший носій. Однієї з найпоширеніших перешкод є так звані пульсації в електричній мережі, пояснив бізнесмен.

Як повідомляють польські ЗМІ, у цей час Інститут судових експертиз у Кракові працює над видаленням із записів стороннього шуму. Як відзначають фахівці, проблему можливо вирішити, але для цього треба точно знати частоту електричного струму в Москві в день, коли проводилося копіювання записів. За даними преси, по допомогу польська прокуратура звернулася до російських колег.

У жовтні Росія передала Польщі проект звіту за підсумками розслідування катастрофи літака Леха Качиньського 10 квітня під Смоленськом. Звіт передано 20 жовтня в Москві на зустрічі заступника голови міждержавного авіаційного комітету (МАК) Олексія Морозова з уповноваженим представником Польщі Едмундом Кліхом.

Глава польської урядової комісії з розслідування причин падіння Ту-154, авіаційний експерт Едмунд Кліх заявив, що причиною трагедії стало більше десятка різних факторів.

"Я думаю, причини слід шукати в цілому комплексі організаційних дій, навчанні екіпажу, підготовці до цього польоту, самому розвитку подій або порушенні процедур льотчиками, що діяли за принципом "вийде - не вийде", про що свідчать записи переговорів", - пояснив Кліх. Цим Варшава взяла на себе практично всю відповідальність за загибель 10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом більшої частини керівництва Польщі.

Варто зазначити, у розпорядженні польського телеканалу TVN 24 опинився у липні не оприлюднений раніше фрагмент запису "чорних скриньок" літака Леха Качиньського. Він свідчить про те, що на пілотів чинився тиск перед посадкою.

За неофіційними даними розшифровки нового фрагмента запису "чорних скриньок" урядового борту, капітан повітряного судна безпосередньо перед авіакатастрофою заявив: "Якщо ми (я) не приземлимося, вони (він) вб'ють мене".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 780 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ