Пт, 2024-03-29, 11:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Зона АТО: обстріли тривають на всіх напрямках. ВІДЕО
16:01
Зона АТО: обстріли тривають на всіх напрямках. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Жоден військовослужбовець Збройних сил України не загинув і не був поранений за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни. Про це сьогодні, 9 лютого, на брифінгу в Києві повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Обстріли з боку бойовиків із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння не припиняються на всіх напрямках. Зокрема, на луганському за добу зафіксовано 25 обстрілів, третина з них із застосуванням важкого озброєння. У районі Кримського бойовики застосували артилерію, випустивши по позиціях сил АТО близько 90 снарядів. Обстріли з мінометів фіксувалися в Попаснянському районі, на Бахмутській трасі, в н.п. Малиновому.

На донецькому напрямку напружена ситуація зберігається уздовж усієї лінії розмежування, важке озброєння бойовики застосовують цілодобово. Найгарячішими точками була Авдіївка і Світлодарська дуга, там НЗФ ведуть вогонь із мінометів і танків. Загалом за добу на цьому напрямку зафіксовано 33 обстріли, третина з них - із важкого озброєння.

На маріупольському напрямку мінометно-артилерійський обстріл позицій сил АТО зафіксовано в Широкиному та Лебединському. Внаслідок обстрілу була пошкоджена електропідстанція в Талаківці. Також бойовики тричі обстріляли Мар’їнку. За добу на маріупольському напрямку зафіксовано 24 обстріли, десять із них - із застосуванням важкого озброєння.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ. Обидві сторони зазнали суттєвих втрат.

Внаслідок обстрілів Авдіївка залишилася без енергопостачання, електроенергії і тепла.

У місті оголосили надзвичайний стан.

Рятувальники терміново перекинули в Авдіївку додаткові технічні засоби, електрогенератори і польові кухні. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі й обігрів Авдіївки на коксовому газі.

При цьому через обстріли бригади електромонтажників довгий час не могли вийти в район пошкодження ЛЕП. Світло до Авдіївки повернули аж 5 лютого.

31 січня російсько-окупаційні війська продовжили безуспішні атаки, застосовуючи артилерію і міномети.

1 лютого сили АТО відбили ще кілька наступів бойовиків.

2-4 лютого не припинялися масовані обстріли та вилазки окупантів.

Повідомлялося, що незаконне збройне формування "Сомалі" втратило в районі Авдіївки близько 40% особового складу.

Крім того, під Авдіївкою ліквідували терориста на прізвисько Консул.

Місія ОБСЄ: "тиші" немає, бойовики вивезли "Гради" з місць зберігання

У районі Авдіївки тривають бойові дії. Це підтверджує звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за інформацією, яка була станом на 19.30 вівторка, 7 лютого.

1 лютого контактна група закликала дотримуватися "тиші" між Донецьким аеропортом, Авдіївкою та Ясинуватою, та до 5 лютого відвести озброєння відповідно до Мінських угод.

7 лютого у підконтрольній Києву Авдіївці лише за 2 години члени патруля місії чули 49 артпострілів, 24 вибухи невизначеного походження, численні перехресні черги з автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

На Донецькій фільтрувальній станції за 5,5 години спостерігачі чули 2 постріли з міномета калібром 82 мм, 5 вибухів невизначеного походження, численні перехресні черги та постріли з великокаліберних кулеметів.

У Світлодарську вночі проти 7 лютого спостерігачі чули 199 вибухів, з яких 49 оцінено як артилерійські постріли, 7 – як артилерійські постріли, 15 – як розриви артилерійських снарядів, 138 вибухів невизначеного походження.

У вівторок вдень там же чули 120 вибухів невизначеного походження та 12 пострілів із озброєння невстановленого типу, а потім ще 20 артпострілів, 40 черг із великокаліберних кулеметів, численні постріли з артилерійських систем невстановленого типу і перехресні черги з великокаліберних кулеметів.

На схід від підконтрольної бойовикам Ясинуватої (16 км від Донецька) СММ за годину чула 7 вибухів невизначеного походження, а також постріли з великокаліберного кулемета.

У центрі Донецька вночі проти 7 лютого спостерігачі чули 35 вибухів невизначеного походження. На шахті "Октябрська" СММ зафіксувала 27 таких вибухів, 4 вибухи у повітрі і 24 розриви снарядів. А 7 лютого камера зафіксувала 32 вибухи невизначеного походження.

У Дебальцевому, яке також контролюють бойовики, у ніч проти 7 лютого спостерігачі чули 133 вибухи невизначеного походження.

Застосування зброї фіксували й у Курдюмівці, Кадіївці, Сєверодонецьку, Широкиному, Новотроїцькому й Трьохізбенці.

Крім того, СММ зафіксувала порушення домовленостей щодо відведення зброї.

У непідконтрольних Києву районах за межами ліній відведення члени патруля місії вперше зауважили, що одне з місць для зберігання зброї не використовується і там відсутні 6 самохідних гаубиць (2С1) і 4 реактивні системи залпового вогню "Град" калібром 122 мм.

А в підконтрольних Києву районах вперше зафіксували за межами ліній відведення 8 самохідних гаубиць (2С3) і 6 буксируваних гаубиць (2А65 "Мста-Б", 152 мм).

Також СММ відзначила відсутність 20 самохідних гаубиць (2С3) і 7 буксируваних гаубиць (2А65; відсутність 6 зауважено вперше).

У непідконтрольних Києву районах зафіксовано рух танка Т-64, що стояв у с. Лиман за 12 км від Луганська, і 4 гаубиці Д-20 (152 мм) на північний захід до Брянки. Безпілотниик СММ зафіксував 3 самохідні гаубиці "Гвоздика" (122 мм) неподалік Асланового 6 лютого.

За межами місць зберігання у підконтрольних уряду районах зафіксували 3 танки T-72 і важкий військовий транспортер на захід від с. Залізнянське (79 км від Донецька).

Довідка

24 грудня 2016 року окупанти зірвали чергову домовленість про режим тиші на Донбасі. Перед цим кілька днів тривали запеклі бої на Світлодарській дузі. Також сили АТО увійшли в Новолуганське і встановили блокпост.

28 грудня сили АТО відбили атаку бойовиків біля Крутої Балки.

30 грудня українські вояки відбили дві вилазки під Попасною.

9 січня 2017 року ЗСУ придушили вилазку диверсантів біля Тарамчука.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: обстріли тривають, зона АТО, всі напрямки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ