Пт, 2024-03-29, 12:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 28 » ЗВТ з Україною Бєларусь збереже й захиститься від російських обмежень
21:39
ЗВТ з Україною Бєларусь збереже й захиститься від російських обмежень
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

  Заступник міністра економічного розвитку й торгівлі - продавці України Наталія Микольська повідомляє про успішні підсумки перемовин з Бєларуссю з питання збереження зони вільної торгівлі (ЗВТ) після 1 січня 2016 року.

"На зустрічах обговорили усі наболілі торгові питання.

Основне - Республіка Бєларусь не виходитиме із ЗВТ з Україною", - написала Микольська у своєму Twitter'і в понеділок, 28 грудня 2015 року.

Дещо раніше прес-служба МЗС Бєларусі за підсумками другого засідання профільної бєларусько-української робочої групи високого рівня повідомила, що на переговорах погоджено алгоритм спільних дій Мінська та Києва по зняттю обмежувальних заходів у взаємній торгівлі, включно з рішенням української сторони про запровадження з 20 січня 2016 року спеціального мита розміром 39,2% на низку експортованих до України бєларуських товарів.

Микольська також поінформувала бєларуську сторону про те, що 26 грудня президентом України Петром Порошенком підписано закон "Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності", яким з 1 січня 2016 року скасовується додатковий імпортний збір, котрий застосовувався серед іншого стосовно бєларуської продукції, наголошується на офіційному сайті МЗС РБ.

"Скасування додаткового імпортного збору дозволить зняти діючі тарифні бар'єри щодо доступу бєларуської продукції на український ринок та створить передумови для збільшення обсягів експорту вітчизняних товарів до України", - підкреслили в МЗС Бєларусі.

Нагадаємо, незважаючи на протидію РФ, аналогічне рішення раніше прийняла влада Казахстана.

Таким чином з 1 січня 2016 року Україна перебуватиме в режимі вільної торгівлі з країнами ЄС, Казахстаном, Бєларуссю, Киргизстаном і Вірменією.

Крім того, за словами Порошенка, найближчим часом розпочне функціонування ЗВТ з державою Ізраїль.

Бєларусь створила робгрупу для захисту своїх інтересів у зв'язку з обмеженнями в торгівлі РФ з Україною

Розпорядженням прем'єр-міністра Республіки Бєларусь Андрія Кобякова за 24 грудня (№442рРБ) створила міжвідомчу робочу групу для оцінки наслідків й напрацювання пропозицій щодо захисту інтересів республіки у зв'язку з обмежувальними заходами РФ відносно українських товарів, повідомляє прес-служба уряду РБ. Очолив міжвідомчу групу заступник прем'єр-міністра Володимир Семашко, до складу нової структури увійшли представники МЗС, Мінекономіки, Мінсільгосппроду, Мінпрому, Держстандарту, концернів "Бєллегпром" "Бєлліспапірпром", "Бєлнафтохім", "Бєлдержпром", а також низки інших міністерств та відомств, повідомляється 28 грудня на урядовому порталі Бєларусі.

"Міжвідомчій робочій групі доручено при необхідності залучати до роботи керівників і фахівців республіканських органів державного управління q інших державних організацій, підпорядкованих уряду, та інших організацій", - наголошується в повідомленні.

Міністерству закордонних справ доручено здійснювати організаційне забезпечення діяльності робочої групи.

Координація роботи щодо виконання розпорядження покладено на віце-прем'єра Семашко.

У свою чергу прес-служба МЗС Бєларусі повідомляє, що алгоритм спільних дій Мінська і Києва стосовно зняття обмежувальних заходів у взаємній торгівлі узгоджено під час другого засідання профільної бєларусько-української робочої групи високого рівня, що відбулося минулого понеділку у Мінську.

"На нараді сторони погодили алгоритм подальших спільних дій зі зняття обмежувальних заходів у взаємній торгівлі, включно з рішенням української сторони відносно впровадження з 20 січня 2016 року спеціального мита розміром 39,2% на низку експортованих в Україну бєларуських товарів", - зауважує прес служба.

Як вже повідомлялося, посилаючись на набуття києвом асоційованого членства у ЄС, президент РФ Володимир Путін підписав указ (16 грудня ) про призупинення Договору про Зону вільної торгівлі СНД з Україною, який пізніше підтримали депутати Державної Думи, нижньої палати російського парламенту. У свою чергу, решта країн Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) - Бєларусь, Киргизстан та Вірменія - наразі вирішили не відмовлятися від зони вільної торгівлі з Україною.

При цьому, як підкреслює Олександр Лукашенко, остаточне рішення щодо подальшого режиму торговельних відносин з Україною прийматиметься в рамках ЄАЕС "протягом першого кварталу". Зокрема, він зазначив, наявність побоювань з приводу того що "товар Євросоюзу за нульовим митом, потрапивши в Україну, якщо ми не захищаємося, по зони вільної торгівлі СНД потрапить на територію усього СНД".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: російські обмеження, Бєларусь, Україна, Захист, ЗВТ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ