Пт, 2024-03-29, 13:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 11 » Нове джерело фінансування будівництва доріг знайшли у Кабміні
12:16
Нове джерело фінансування будівництва доріг знайшли у Кабміні
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України пропонує спрямувати кошти, які можуть вивільнитися від реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), що проводиться Національним банком України і Міністерством фінансів, на будівництво доріг.

Як повідомили в прес-службі уряду, відповідних домовленостей було досягнуто під час наради в уряді за участю очільника уряду Володимира Гройсмана, голови НБУ Валерії Гонтаревої і керівництва дорожніх держхолдингів.

Зокрема, під час засідання керівник уряду зазначив, що реструктуризація (репрофайлінг) ОВДП дасть змогу заощадити близько 15 млрд грн, які можна спрямувати як додаткове фінансування на дороги. Це, на його думку, дасть змогу у 2,5 раза збільшити бюджет дорожніх робіт порівняно з 2016 роком.

При цьому Гройсман наголосив, що глава держави - Петро Порошенко - повністю поділяє цю пропозицію, оскільки будівництво доріг є одним з ключових пріоритетів.

"Орієнтовна сума з урахуванням ресурсу від репрофайлінгу становитиме близько 35 млрд грн, - цитує прес-служба Гройсмана. - Це відчутний обсяг для країни. Головне - логістика".

Він нагадав, що сьогодні є три ключових джерела фінансування всіх дорожніх робіт - держбюджет, кошти міжнародних фінансових організацій і внутрішні джерела.

"Система готова до масштабного будівництва доріг, розпочато відродження автодорожнього господарства, підготовлено проектну документацію, підготовлено техніку і матеріали. Питання доріг має дуже важливе значення. З'єднання торговельних коридорів з морськими портами дасть змогу відігравати істотну роль у переміщенні товарів", - сказав глава уряду.

Як повідомлялось, Національний банк України обговорює з Міністерством фінансів питання перепрофілювання облігацій внутрішньої державної позики, які перебувають у портфелі НБУ. Їх сума становить близько 383 млрд грн.

Цей процес спрямовано на зниження навантаження на держбюджет за рахунок зміни термінів погашення та обслуговування ОВДП у портфелі НБУ, а також сприятиме проведенню виваженої фіскальної політики й ефективного режиму інфляційного таргетування.

Репрофайлінг передбачає обмін чинних паперів на нові, їхню дохідність буде прив'язано до рівня інфляції.

Нагадаємо, голова Укравтодору Сергій Підгайний в 2015 році наводив інші дані про вартість дорожніх робіт у країні. В прив'язці до цін 2015 року орієнтовна нормативна вартість будівництва 1 кілометра автодороги першої категорії становить від 70 до 100 млн гривень, реконструкції - 40-80 млн гривень, капремонту - 20-30 млн гривень, поточного середнього ремонту - 8-12 млн гривень.

За даними Державного дорожнього НДІ ім. Шульгіна, будувати дороги в Україні набагато дешевше, ніж в інших провідних країнах світу.

"У США будівництво 1 кілометр автодороги першої категорії коштує 10 млн доларів, в Канаді - 11 млн доларів, а в країнах Європи - від 10,5 до 14,5 млн євро", - зазначали в 2015 році в Укравтодорі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 641 | Додав: adminA | Теги: джерело фінансування будівництва до, Кабмін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ