Чт, 2024-03-28, 20:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 21 » Тимошенко стверджує, що Янукович покриває Кучму і Литвина в справі по вбивству Гонгадзе
19:02
Тимошенко стверджує, що Янукович покриває Кучму і Литвина в справі по вбивству Гонгадзе
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що нинішній Президент України Віктор Янукович приховує причетність колишнього Президента Леоніда Кучми і чинного голови Верховної Ради Володимира Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє офіційний сайт Тимошенко, в інтерв`ю виданню Kyiv Post вона сказала: "Якщо хочете мою особисту думку як громадянина, то я вважаю, що вбивство Гонгадзе замовили Кучма і Литвин. А Президент Віктор Янукович сьогодні робить все можливе, щоб приховати це і захистити їх. Вони з однієї команди".

Свою позицію Тимошенко аргументувала показами "колишнього генерала МВС Олексія Пукача, який більше року тому був узятий під варту за підозрою у безпосередньому скоєнні вбивства, наявністю аудіозаписів, зроблених у кабінеті Кучми перед вбивством Георгія Гонгадзе, на яких високопоставлені члени Адміністрації обговорюють необхідність змусити непокірного журналіста замовкнути, різними звітами з прокуратури за останні десять років, а також наявністю записки, нібито залишеної покійним міністром МВС Юрієм Кравченком, який у 2005 році був убитий двома кульовими пораненнями в голову", йдеться у повідомленні.

"Ґрунтуючись на всіх цих фактах і документах, суспільство прийшло до переконання, що вбивство було замовлено Кучмою і Литвиним. Як громадянин України я не змінила своєї думки. Але я не генеральний прокурор і не можу проводити розслідування чи пред`являти звинувачення", - додала Тимошенко.

Як відомо, генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що слідство у справі Гонгадзе має бути завершене найближчим часом. "У справі Гонгадзе, не пізніше 7 грудня мають бути пред'явлені всі матеріали, закінчення слідства, цю кримінальну справу ми повинні направити в суд", - наголосив генпрокурор.

Раніше слідство встановило, що екс-генерал Олексій Пукач отримав наказ вбити Гонгадзе від екс-голови МВС Юрія Кравченка. Екс-адвокат обвинуваченого заявив, що перепоховати тіло вбитого журналіста і відрізати йому голову Пукач отримав після візиту в кабінет Кравченка, де в той момент перебував Володимир Литвин. Литвин відкидає усі обвинувачення у своїй причетності до справи Гонгадзе.

Звинуваченого в організації вбивства Гонгадзе Пукача було затримано 21 липня 2009 року в одному із сіл Чуднівського району Житомирської області.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 837 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ