Пт, 2024-04-19, 23:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 10 » Україна і далі проситиме у союзників летальної зброї
11:13
Україна і далі проситиме у союзників летальної зброї
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що дискусії з США щодо надання Україні зброї ведуться. Про це Клімкін повідомив у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Міністр висловив переконання, що у США відстоюють послідовну позицію щодо допомоги Україні у боротьбі з російською агресією та у наданні допомоги для проведення реформ.

Зокрема, він уточнив: "Допомоги в тому, яким чином нам добитися від Росії виконання Мінських домовленостей, і дуже чітка позиція по Криму, і допомога в питаннях, яким чином досягти - і це наша мета, задекларована в НАТО, до 2020 року для нашого безпекового і оборонного сектору - стандартів НАТО", - наголосив Клімкін.

Водночас він сказав, що ідеться також про матеріальні ресурси. "По-перше, йдеться про гроші, і кожен з цих років нам надавалася дуже суттєва допомога фінансова. Зараз до Конгресу, як ви знаєте, внесено проект закону, і це дуже серйозна допомога. Ми отримували зброю, ми маємо сказати чесно, нелетальну, але зараз дискусії стосовно цього ведуться, але це дуже важлива зброя, яка нам дуже допомогла. Наприклад, контрбатарейна зброя (контрбатарейні радари - ред). Наприклад, тренування", - сказав Клімкін.

Крім того, Клімкін заявляє, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час останньої телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком продемонстрував добру поінформованість про ситуацію в Україні.

Клімкін розповів, що президент України Петро Порошенко провів дві телефонні розмови з президентом США Дональдом Трампом, і перша стосувалася знайомства між президентами. Зокрема, він сказав, що перша розмова після інавгурації Трампа планувалася певною мірою як протокольна, але за словами міністра, "такою вона не стала".

Клімкін заявив, що під час першої розмови Трамп запитав Порошенка, що відбувається на Донбасі.

"І відбувся, як на мене, дуже класний обмін думками", - додав глава МЗС.

При цьому, він розказав про особливість останньої розмови Порошенка з Трампом, яка відбулася вночі проти 5 лютого.

"Вона була дуже глибокою за змістом, оскільки вона почалася відповідно з декількох фраз, вітання, і одразу перейшла до суті, буквально з третьої-четвертої фрази", - заявив Клімкін.

Як зазначив міністр, глава Української держави дуже детально поінформував лідера Сполучених Штатів про ситуацію навколо Авдіївки.

"Дуже конкретна розмова, що відбувається, чому саме відбувається, і з боку американського президента звучали дуже глибокі запитання, які свідчать, що він був побрифінгований. Він знав факти, і це була дійсно хороша розмова", - наголосив Клімкін.

Також він додав, що про певні речі не може говорити. Як свідчить Клімкін, під час розмови Порошенка з Трампом, він та заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв були присутніми та чули зміст розмови.

"Ми чуємо розмову. Стосовно участі в розмові, я утримуюсь від деталей, але ми присутні на розмові для того, щоб працювати як команда", - наголосив Клімкін.

Окрім того, він підтвердив, що наступного тижня відвідає Сполучені Штати. На його переконання, нова адміністрація США знає, якої політики дотримуватися, і в чому полягають її інтереси.

"А її інтереси полягають в тому, щоб підтримати демократичну і європейську Україну, і щоб ми ніяким чином не повернулися до пострадянської реальності", - заявив Клімкін.

Також він розповів про підготовку візиту президента України до США для можливої зустрічі з Трампом.

"Ми спілкуємось і з Радою національної безпеки, і з Державним департаментом. Нам потрібно належним чином підготуватися до цієї зустрічі. Оскільки ми маємо декілька питань на порядку денному, деякі пропозиції в контексті взаємодії - саме української і американської - ми готуємо додатково. Я хочу їх спочатку обговорити. Їх зараз обговорює наш посол (Валерій Чалий), у нас є кілька додаткових контактів", - розповів глава МЗС.

Водночас він висловив свою думку і в контексті короткої зустрічі лідера політичної партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко із Трампом у рамках Національного молитовного сніданку у Вашингтоні.

"Я вважаю, що дуже сумно, коли наші політики – і байдуже хто – використовують дуже важливі міжнародні зустрічі у суто внутрішньополітичних цілях. І я це вважаю як особисто, так і як міністр. Якщо у нас так усі їздили, уся Верховна Рада зустрічалася і просувала наші інтереси, я б за це був аж двома руками. Але насправді, це, на жаль, не так. Давайте працювати на державу, на Україну, а не на внутрішньополітичну боротьбу", - заявив міністр.

Як повідомлялось, раніше Порошенко заявив, що його візит до США для зустрічі з президентом Дональдом Трампом відбудеться найближчим часом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: adminA | Теги: летальна зброя, союзники, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ