Вт, 2024-04-23, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Лютий » 2 » З'являться представництва Укроборонпрому у Туреччині та Польщі
17:53
З'являться представництва Укроборонпрому у Туреччині та Польщі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Держконцерн "Укроборонпром" готує відкриття своїх представництв у Туреччині та Польщі, повідомив під час 6-ї міжнародної конференції "Управління у секторі безпеки: виробництво, продаж та закупівля озброєнь", організованої Центром Разумкова спільно з Женевським центром демократичного контролю над збройними силами (DCAF) заступник голови держконцерну Денис Гурак, передає "Інтерфакс-Україна".

Він не деталізував ці плани, відзначивши серйозне наповнення та потенціал програм двосторонньої військово-технічної співпраці (ВТС) з Анкарою і Варшавою.

У планах держконцерну також відкриття представництв Укроборонпрому в Брюсселі і Вашингтоні, повідомив Гурак, уточнивши, що "це плани на середньострокову перспективу".

На даний час учасниками концерну "Укроборонпром", створеного указом президента в грудні 2010 року, виступають 112 підприємств українського ОПК, включаючи держкомпанію "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства. Ще 21 підприємство держконцерну розташоване на тимчасово окупованій території Криму і на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, Київ і Анкара активізували двосторонню ВТС у новій геополітичній ситуації в 2014 році. З-поміж перспективних напрямків співпраці розглядається бронетанкове, авіадвигунобудування, радіолокація, навігація, зв'язок, ракетне озброєння.

Окрім того, Україна може взяти участь в низці оборонних програм Туреччини зі створення окремих видів озброєнь, включаючи створення турецького винищувача, а також турецького основного бойового танка (ОБТ) третього покоління Altay. В даний час Укроборонпром і турецька Aselsan відпрацьовують можливість налагодження технологічного співробітництва в галузі виробництва оптико-електронних приладів. Восени 2016 року держфірма "Укрінмаш" (входить до Укроборонпрому) і турецька Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про спільну розробку засобів радіотехнічної розвідки (РТР).

Сьогодні Київ також відпрацьовує плани активізації ВТС з Варшавою. Серед перспективних напрямків двосторонньої ВТС - спільне створення нових зразків безпілотної техніки для ЗСУ, модернізація польських винищувачів, модернізація оптико-електронних приладів української бронетехніки, створення нових систем ППО.

У 2015 році польська WB Electronics і Укроборонпром домовилися про використання технологій польської компанії в проекті створення українського безпілотного авіаційного комплексу для ЗСУ, в грудні 2016 року партнери підписали угоду про співробітництво в галузі створення нових систем протиповітряної оборони (ППО).

Також Укроборонпром і польська компанія Lubawa S. A. домовилися про створення спільного підприємства.

На даний час ДАХК "Артем" за підсумками перемоги в тендері Міністерства національної оборони (МНО) Польщі бере участь у програмі переозброєння винищувачів МіГ-29 польських ВПС.

Серед перспективних напрямків двосторонньої ВТС розглядають також спільну модернізацію озброєнь на ринках третіх країн, а також спільне просування нових озброєнь на ринок ЄС. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 635 | Додав: adminA | Теги: Польща, представництва Укроборонпрому, Туреччина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ