Пт, 2024-04-26, 22:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
ТОП:
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » Новини науки і технології. А також останні новини, курси валют в Україні і прогноз погоди і цікаві тести.

Останні новини України, новини Росії, новини світу, новини економіки і кримінальні новини.
« 1 2 ... 98 99 100 101 102 ... 148 149 »


Планеты с обширными запасами воды, схожие с Землей, не такое уж редкое явление во Вселенной. Об этом астрономы заговорили после того, как им удалось обнаружить наличие значительного объема холодной воды в виде пара в облаке межзвездной пыли.



На американской земле люди охотились на мамонтов еще 13,8 тысячи лет назад - примерно на 800 лет раньше, чем предполагали ранее ученые. Об этом сообщает в своем свежем номере научный журнал NewScientist.



Астрономам вперше вдалося сфотографувати планету, яка формується біля сусідньої зірки. Свої результати дослідники виклали у доповіді, яку було оприлюднено в космічному центрі Годдарта.



"Мисливця" за екзопланетами, орбітальний телескоп "Кеплер", було запущено NASA в березні 2009 року. За час своєї роботи обсерваторія виявила 1,2 тисячі об'єктів-кандидатів, які можуть виявитися екзопланетами.


Якщо дослідження підтвердять, що Місяць досить пористий за своєю структурою, то конструкційну частину місячної бази майбутнього можна було б помістити в печеру, яка послужить природним захистом від впливу радіації.


Уламки німецького космічного телескопа ROSAT, що здійснює неконтрольований спуск з орбіти, можуть упасти на Землю вже найближчими вихідними днями. З таким прогнозом виступили в понеділок експерти американського і європейського космічних відомств.



За останні десять років людство створило чимало цікавих технічних рішень, які ми раніше й уявити собі не могли. Перерахуємо лише деякі з них: Wi-Fi, багатоядерні процесори, iPhone та інші смартфони з сенсорним екраном, iPod, флеш-накопичувачі, доповнена реальність.



Великий адронний колайдер (ВАК) набрав достатню кількість даних, яка вже дозволяє відчути бозон Хіггса - гіпотетичну частку, пошук якої є одним з головних завдань прискорювача.



Американская компания Charitybuzz, проводящая благотворительные аукционы, устроила торги, на которых в качестве единственного лота значилась экскурсия по штаб-квартире Facebook в городе Пало-Альто (Калифорния). Победитель, имя которого не называется, в итоге заплатил 70 тыс долларов


Космічне агентство НАСА обговорює можливість відправки роботизованого апарату до Урану - сьомої від Сонця планети нашої системи.


Можна знищувати боєзапас часів Великої Вітчизняної війни прямо на місці, буквально виливши на снаряди наш препарат, який "з'їсть" всю вибухівку, а метал залишиться незайманим, його потім можна використовувати для вторинної переробки.


Гігантський восьминіг досягав у довжину близько 30 метрів, а свій "корм" - наприклад, іхтіозаврів, - топив, душив щупальцями або скручував бідолахам шию.

 

Российский интернет-поисковик "Яндекс" начал работать в Турции, запустив портал yandex.com.tr с поиском, созданным специально для туркоязычных пользователей, и другими сервисами.




Будинок був сконструйований у рамках європейського проекту під керівництвом професора відділення інформаційних технологій римського університету Ла Сапієнца Роберто Бальдоні.


В Італії приступили до будівництва колайдера-"фабрики" з виробництва B-мезонів під назвою SuperB.


Компанія повідомила про 700 замовлень на судно, яким зацікавилися переважно сім'ї, портові служби і рибаки. Вартість стандартної моделі складає 288 тисяч ієн (3800 доларів) і 4500 доларів за модель з протиударними подушками.


У Техаському університеті в Далласі дослідники розробили пристрій, здатний приховувати предмети одним рухом важеля електричного вимикача.


Недалеко від узбережжя Чилі біологи виявили найбільший з відомих нині вірусів.


Група дослідників з Манчестерського університету під керівництвом Леоніда Пономаренка створила ізольований подвійний аркуш графену - двовимірного шару вуглецю завтовшки один атом, розміщеного поверх іншого такого ж шару.


Opera Mobile

 

Норвежская компания Opera Software представила бета-версию браузера Opera Mobile 10.1 для операционной системы Android. Скачать Opera можно бесплатно из магазина приложений Android Market.